AJANKOHTAISTA
Pohjois-Karjalassa 14,2% jättikannatus
Pohjois-Karjalasta kuuluu kummia. Puolueemme kannatus on viimeisimpien mittausten mukaan noussut siellä jo huimaan 14,4 prosentin lukemaan. Perussuomalaiset on nyt kannatukseltaan maakunnan kolmanneksi suurin puolue ja jättänyt taakseen jo Kokoomuksenkin.

- Tämä antaa uutta rohkeutta lähteä mukaan vaaleihin ja realistiset mahdollisuudet eduskuntapaikkaan. Meillähän äänestyskynnys on niin korkealla, että tuon lukeman pitäisi tuplaantua kahta edustajaa varten, mutta 12 prosenttia jo riittää eduskuntapaikkaan, kertoo Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Osmo Kokko.
Perussuomalaisten kannatus maakunnassa on viime eduskuntavaalien jälkeen ollut koko ajan tasaisessa kasvussa, ja eritoten kuntavaalien jälkeen ovat yhteydenotot olleet jokapäiväisiä. Pohjois-Karjala oli jo SMP:n aikaan puolueemme vahvin maakunta. Tuo kipinä on jäänyt kytemään kansan syvissä riveissä ja leimahtanut ilmiliekkeihin valtakunnan tasolla saadun uskottavuuden myötä.

Vaaliliittoihin ei lähdetä

Kesän mittaan Pohjois-Karjalan piiri kiertää kaikki maakunnan kesätapahtumat saadakseen lisää näkyvyyttä puolueelle ja eduskuntavaaliehdokkaille. Aktiivista toimintaa ja kaikkien ehdokkaiden täyttä panostusta tarvitaan, sillä pelkät kannatusmittaukset eivät yksin riitä vaalivoittoon. Kevätkokouksessa nimettiin jo ensimmäiset ehdokkaat hyvässä yhteisymmärryksessä.

- Syyskokouksessa yhteisymmärryksen saavuttaminen voi olla jo vaikeampaa, sillä tulijoita olisi enemmän kuin on paikkoja jaossa. Pyrimme saamaan ehdokkaita kattavasti joka puolelta maakuntaa ja lyömään kiilaa vanhoille puolueille, ennen kaikkea Keskustalle mutta demareille myös.

Pohjois-Karjalassa Perussuomalaiset lähtevät eduskuntavaaleihin omalla listalla jo tammikuussa tehdyn selkeän päätöksen mukaisesti. Yhteydenottoja on ollut useammalta taholta, mutta tässä periaatepäätöksessä on pysytty.


Teksti: Mika Männistö


Julkaistu 29.06.2010 klo 09:46