AJANKOHTAISTA
”Vain Perussuomalaiset voivat enää pelastaa suomalaisen perusteollisuuden”
Legendaarisena ay-nyrkkinä ja superlobbarina mainetta niittänyt entinen Metallityöväenliiton puheenjohtaja erosi Sosialidemokraattisen puolueen riveistä neljänkymmenenkahden vuoden poliittisen uran jälkeen 1.8.2010 ja liittyi Perussuomalaisiin, omien sanojensa mukaan Soinin sotilaaksi teollisten työpaikkojen puolesta taistelevaan rintamaan. Jäsenhakemus on jo sisällä ja Porin puoluekokouksessa 14.-15.8.2010 Putkosesta tehtiin Perussuomalaisten vaalityömies seuraaviin eduskuntavaaleihin.
- Haluan liittyä teidän työläiseksenne. Olen teidän renkinne ja te annatte minulle työtä, Putkonen muun muassa sanoi oman puheenvuoronsa aikana.

Putkonen oli mukana 1990-luvun alun lamassa, jonka syöksykierrettä kasvatettiin kotikutoisilla päätöksillä arvaamattoman suuriin mittasuhteisiin. 35 000 yritystä kaatui, satoja tuhansia jäi työttömäksi – aivan turhaan. Nyt samaa virhettä ollaan tekemässä uudelleen vihreän ilmastopolitiikan nimissä. Ja Perussuomalaiset on ainoa poliittinen voima, joka voi sen vielä estää.

Vaihtoehto vihreälle valhepopulismille

Perussyy Putkosen päätöksen takana oli, että hän koki Perussuomalaiset ainoaksi puolueeksi, jonka kautta voidaan vielä käydä konkreettinen ja selkeä taistelu Suomen perusteollisuuden puolesta sekä pienten ja keskisuurten yritysten pelastamiseksi. Kansainvälisen ilmastopolitiikan sumuverhon suojissa harjoitettu kansallinen talous- ja elinkeinopolitiikka on häätämässä hyvinvointimme turvaavan perusteollisuuden Suomen rajojen ulkopuolelle, joka merkitsee massatyöttömyyttä, hyvinvointimme perustan romahtamista sekä eriarvoisuuden rajua kasvua.

- Arvopohjani on edelleen sama kuin liittyessäni neljäkymmentäkaksi vuotta sitten SDP:n jäseneksi. Nykyisestä SDP:stä on kuitenkin tullut vihreän valhepopulismin myötäjuoksija. Samalla se on kääntänyt selkänsä suomalaiselle tehdastyöläiselle.

Huikea lasku edessä

Kaikki muut puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat lähteneet täysillä mukaan tähän energiapoliittiseen myllytykseen. Sieltä tuleva lasku on niin suuri, että suomalainen perusteollisuus tulee olemaan todellisissa vaikeuksissa sen saatuaan.

- Kaikista eduskuntapuolueiden puheenjohtajista joita yritin valistaa tästä asiasta, Timo Soini oli ainoa joka siihen tarttui ja myös pisti itsensä likoon. Vain hän on europarlamentissa esittänyt konkreettisen ja toteuttamiskelpoisen vaihtoehdon nykyiselle ilmastopolitiikalle suomalaisen perusteollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi ja vahvan kasvualustan luomiseksi.


Teksti: Mika Männistö
Kuva: Harri Lindell

Julkaistu 18.08.2010 klo 10:42