AJANKOHTAISTA
Presidenttiä tarvitaan puolustamaan kansaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui su 20.4.2008 Rovaniemellä Perussuomalaisten Lapin piirin kevätkokouksessa:

Suomen kansa arvostaa presidenttiyttä. Perussuomalaiset eivät hyväksy presidentin valtaoikeuksien kaventamista. Presidentti tulee jatkossakin valita suoralla kansanvaalilla. Se vahvistaa presidentin asemaa ja turvaa presidentille todellisen muodollisia valtaoikeuksia suuremman vaikutusvallan.

Vanhat puolueet ovat luoneet presidentistä ongelman, jota ei ole olemassa. Suomen valtiosääntö on hyvin harkiten kirjoitettu ja se on kestänyt loistavasti aikaa ja on edelleen toimiva. Toimivaltakysymysongelmat ovat puhtaasti teoriaherrojen näpertelyä. Todellinen syy on ajaa Suomea EU-maiden kanssa samaan pääministerivetoiseen ulkopolitiikkaan.

Presidentinvaalit saavat Suomen kansan liikkeelle ja äänestämään. Presidentinvaalit on myös tärkeä tulevaisuuskeskustelu, jossa useat eri näkemykset pääsevät hyvin esille. Suomen kansa haluaa presidentin ja suoran kansanvaalin sekä presidentin, jolla on todellista valtaa. Siinä on syytä ja perustetta tarpeeksi säilyttää nykyiset valtaoikeudet ja suora kansanvaali.

Lapilla on erityisen hyviä kokemuksia presidentin ratkaisevasta panoksesta mielipidejohtajana ja käytännön toimijana kun valtion toimesta Lappiin perustettiin tuotantolaitoksia, joita nyt ymmärtämättömät jupit jopa kannattavina sulkevat. En ole Kekkos-fani, lähinnä SMP-taustastani johtuen. Olen varma, että Kemijärven kannattavan tehtaan sulkeminen olisi kirvoittanut Urho Kekkoselta tänäkin päivänä "saatanan tunarit"-kommentin. Keskusta on hylännyt kekkoslaisen aluepolitiikan, mikä on suuri typeryys ja korvaamaton vahinko.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027
www.timosoini.fi
 

Julkaistu 20.04.2008 klo 15:00
Kirjoittaja: Timo Soini