AJANKOHTAISTA
Keskustasta tullut Kokoomuksen apupuolue
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui la 19.4.08 Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä mm. seuraavaa:

Matti Vanhasen porvarihallitus on nimensä mukainen, Kokoomus on selkeästi ottanut henkisen ja sisällöllisen yliotteen Keskustasta. Hallituksen sosiaalipoliittiset linjaukset palvelumaksujen roimine korotuksineen, täydellinen puuttumattomuus aluepoliittiseen katastrofiin Stora Enson tapauksessa Kemijärvellä ja EU-politiikan täysin kritiikitön Bryssel-myönteisyys ovat tästä selviä esimerkkejä.

Puoluesihteeri Jarmo Korhonen kiertää kenttää esittämässä Keskustan kentän vaatimuksia, mutta hallituksessa maakuntien mielipiteille viitataan kintaalla ja suositaan keskittämispolitiikkaa. Keskustan rappio avaa Perussuomalaisille mahdollisuuden kasvattaa kannatustaan Keskustan kustannuksella.

Vaaliuudistuksen kaatuminen olisi häpeällistä

Perussuomalaiset kannattavat vaalialuemallia, jossa äänten tasavertaisuus toteutuu selvästi nykyistä paremmin. Poliittista demokratiaa ei saa halveksia asettamalla äänikynnys liian korkealle ja siten estää uusien puolueiden pääsy eduskuntaan. Perussuomalaisten mielestä sopiva valtakunnallinen äänikynnys olisi 2 prosenttia, jota useat asiantuntijat - mm. professori Pertti Suhonen - ovat kannattaneet. Vaaliuudistuksen kaatuminen olisi häpeällistä.

Perussuomalaiset juhlivat 2009 SMP:n perustamista

SMP:n suora edeltäjä Suomen Pientalopoikien Puolue perustettiin helmikuussa 1959. Perussuomalaiset syntyi marraskuussa 1995 vajaat puoli vuotta SMP:n kaatumisen jälkeen. Vaikka puolue ei siten ole täysin suora SMP:n jatkaja, ovat aatteelliset lähtökohdat yhteiset ja historia merkittävä. SMP oli ennen kaikkea maaseudun puolue ja antikekkoslainen protestipuolue. Perussuomalaiset on selvästi populistinen yleispuolue, jossa SMP:n parhaat perinteet ovat kunniassa.

Perussuomalaiset on taloudellisesti riippumaton, velaton puolue, jonka kannatus on korkeampi kuin koskaan. Kannatuksen kasvu on jatkunut voitollisten eduskuntavaalien jälkeen. Erityisesti kannatus on lisääntynyt nuorison keskuudessa, joka luo hyvät mahdollisuudet kannatuksen pitkäjänteiselle kasvulle.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027
www.timosoini.fi

Julkaistu 19.04.2008 klo 13:00
Kirjoittaja: Timo Soini