AJANKOHTAISTA
Stubb voi olla voimavara
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui 13.4.2008 PerusS:n Hämeen piirin kevätkokouksessa Lahdessa mm. seuraavaa:
Perussuomalaiset ovat uuden ulkoministeri Alexander Stubbin kanssa eri mieltä Suomen EU-jäsenyydestä. Tästä perusristiriidasta huolimatta uutta ulkoministeriä ei pidä tyrmätä heti kalkkiviivoilla.

Europarlamentaarikkona ollessa Stubb oli niitä harvoja suomalaisia vaikuttajia, jotka rehellisesti myönsivät, että EU-jäsenyys kaventaa itsenäisyyttämme ja itsemääräämisoikeuttamme. Vanhat puolueet ja vanhan ajan poliitikot eivät tätä ole kyenneet ääneen sanomaan. Tosiasioiden tunnustaminen on hyvä pohja, ollaan niistä poliittisesti mitä mieltä tahansa.

Stubb voi olla yllättävä voimavara. Selväsanaisena ja selkeästi ajattelevana päättäjänä hän voi tuoda lisäarvoa suomalaiseen poliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon. On täysin luonnollista, että poliittiset puolueet ovat joistakin asioista eri mieltä. Oma kanta pitää pystyä perustelemaan.

Erityisen herkkä paikka hallituksella ja Stubbilla on suhde Venäjään. Puutullit, rekkaralli, sotilaallinen liittoutuminen, tonttikaupat ja Karjala-kysymys ovat kansan huulilla ja niistä on pystyttävä keskustelemaan avoimesti ja vouhottamatta.

Ulkopolitiikka on tarkka paikka ja perussuomalaiset suhtautuvat siihen vakavasti ja yhteistyöhakuisesti. Hankalia asioita on pystyttävä käsittelemään ja tässä on Stubbin lisäarvon paikka. Se ratkaisee Stubbin onnistumisen ulkoministerinä.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027

 

Julkaistu 13.04.2008 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini