AJANKOHTAISTA
Hallitus kyykyttää tavallista kansaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui la 12.4.2008 Kuopiossa Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin kevätkokouksessa mm. seuraavaa:

Hallitus rokottaa erityisesti tavallista kansaa. Bensa- ja sähköveroa on korotettu. Palvelumaksuihin tulee lähes kahdenkymmenen prosentin kuoppakorotus ja ne sidotaan indeksiin, mutta etuudet kuten lapsilisät jäävät vaille indeksiturvaa. Taitettu indeksi leikkaa vuosittain eläkeläisten toimeentuloa. Nämä toimet iskevät yhteisvaikutuksellaan kaikista kovimmin pienituloisiin ja tukien varassa eläviin suomalaisiin. Hinnannousut siirtyvät nopeasti myös matkalippujen ja kuljetuskustannusten hintoihin. Inflaatio on irti.

Sähköveron korottaminen on osa EU-haittaveroa. EU-maissa sähkön hinta on Suomea korkeampi ja meidän herrat haluavat kuroa rakoa kiinni. Päästökauppa, jossa Suomen silloinen hallitus möhli oikein urakalla, tuo vielä sähkön hintaan noin 20 prosentin nousun.

Porvarihallitus on hyväosaisten hyysäyshallitus. Oppositiollakin on parantamisen varaa. Etenkin SDP harhailee puheenjohtaja Eero Heinäluoman eroilmoituksen jälkeen varjojen mailla. Vasemmistopuolueet virittelivät yhdessä kristillisdemokraattien kanssa välikysymystä kehitysavusta, vaikka suomalaisten veronmaksajien rahaa lapioidaan kehitysmaihin enemmän kuin koskaan ennen. Perusteeton välikysymys kuivui kasaan.

Nyt tarvitaan koko opposition yhteinen välikysymys tuloeroja ja leipäjonoja lisäävän hallituksen politiikan vuoksi. Perussuomalaiset ovat valmiita vetovastuuseen. Se ei ole itsetarkoitus, ensimmäinen allekirjoittaja voi tulla mistä tahansa puolueesta. Pääasia on, että hallituksen epäsosiaalisen talous- ja tukipolitiikan kannatus mittautetaan Eduskunnassa.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
 

Julkaistu 12.04.2008 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini