AJANKOHTAISTA
Vistbacka häädettiin Pohjoismaiden neuvoston kokouksesta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Raimo Vistbacka koki ikävän yllätyksen Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Reykjavikissa 2.11.2010, kun hänet yllättäen häädettiin ulos Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän kokouksesta.

Häätämistä ajoi Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmien pääsihteeri, poliittisesti kokematon nuori keskustalainen Terhi Tikkala. Päätöksen taustalla olivat Perussuomalaisten väitetyt yhteydet Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden äärioikeistolaisiin populistipuolueisiin. Sellaisista yhteyksistä sen enempää Vistbacka kuin kukaan muukaan puolueen johdossa ei ole kuullut.

Todellisuudessa häätämispäätöksen taustalla taitavat olla puolueemme taannoiset 14,3 prosentin kannatusmittaukset. Keskustan rivit rakoilevat ja puolueen hätä on todellinen, kun Perussuomalaiset ovat menemässä heistä ohi. Niinpä vanhat kepulaisisännät päättivätkin usuttaa juoksutyttönsä Vistbackan kimppuun piileskellen itse taustalla. Kuten Terhi Tikkala itse kommentoi MTV3:n uutisessa:

- Ei voi sanoa, että se oli pelkästään minun aloitteeni. Tässä on kyllä laajempia pohdintoja taustalla.

Tästä lausumasta voi itse kukin vetää omat johtopäätöksensä.

Keskiryhmä alkoi kuitenkin nopeasti pelätä menneensä liian pitkälle ja kerjäsi arvostettua pitkän linjan parlamentaarikkoa Raimo Vistbackaa palaamaan kokoukseen. Vistbacka oli kuitenkin ymmärrettävästi sen verran tuohtunut, ettei halunnut siihen porukkaan palata.

Keskusta paniikin vallassa

Kauhavalla syntynyt oikeustieteen kandidaatti, rauhantuomari ja Alajärven nimismiehenä toiminut Raimo Vistbacka on istunut kansanedustajana yhtäjaksoisesti vuodesta 1987, ensin SMP:n ja sittemmin Perussuomalaisten edustajana ja toiminut myös liikenneministerinä Holkerin hallituksessa.

Kuten kaikki politiikasta vähänkin perillä olevat tietävät, ovat puolueemme juuret aikoinaan Maalaisliitosta (Keskustan edeltäjä) irronneessa Suomen Maaseudun Puolueessa ja väitteet sen enempää Vistbackan kuin puolueemmekaan yhteyksistä Ruotsidemokraatteihin ovat tuulesta temmattuja.

Niinpä tämä paniikin valtaan joutuneen Keskustan epätoivoinen yritys heittää lokaa niskaamme epäonnistuikin täydellisesti ja tulee epäilemättä horjuttamaan Keskustan ennestäänkin rakoilevia rivistöjä entisestään. Kiitokset vain pääsihteeri Tikkalalle ja hänen taustallaan vaikuttaneille, epäilemättä iäksi tuntemattomille jääville tahoille Perussuomalaisten hyväksi tekemälle hyvälle vaalityölle.

Julkaistu 03.11.2010 klo 13:49