AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset tyrmäävät Sasin sharia-kannan
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja, apulaispuoluesihteeri ja Etnisten suhteiden neuvottelukunnan jäsen Vesa-Matti Saarakkala kommentoi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) sharia-lain puolesta antamaa lausuntoa seuraavasti:

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasin (kok.) mielestä Suomen olisi syytä alkaa soveltamaan siviili- ja perintöasioissa islamilaista sharia-lakia. Kotimaa24 -portaalissa julkaistussa haastattelussa Sasi väittää, ettei sharian soveltamisen tarvitsisi välttämättä johtaa lainmuutoksiin, mutta Sasi ei sulkisi pois säädöshankkeita, jotka helpottaisivat sharia-lain soveltamista Suomessa.

Kimmo Sasi on ehdotuksellaan osoittanut tyhjäksi väitteet, ettei monikulttuurisuus vaikuttaisi kansalliseen lainsäädäntöömme ja normeihimme. Sasi haluaa asettaa islamilaisen lain samalle viivalle Suomen länsimaiseen perintöön perustuvan lainsäädännön kanssa, jonka keskiössä on loukkaamaton yksilön tasa-arvo oikeuden edessä taustasta tai sukupuolesta riippumatta.

Brittiläinen Daily Mail -lehti julkaisi syksyllä 2008 pitkän artikkelin Britanniassa salaa operoivista Sharia-tuomioistuimista, joita lehden mukaan operoi tuolla hetkellä 85. Lehden mukaan Sharian perusteella tehdyt oikeusratkaisut siviili- ja perintöasioissa asettavat naiset ratkaisevasti huonompaan asemaan. Eräissä pahoinpitelytapauksissa muslimiaviomiehille oli säädetty vain keskusteluja muslimiyhteisön vanhimpien jäsenten kanssa, eikä muita rangaistuksia ollut säädetty. Tämän vuoksi pahoinpitelyn kohteeksi jääneet naiset vetivät rikosilmoituksensa pois virallisesta poliisin tutkinnasta. Myös eräässä Daily Mailin esiin tuomassa perintäasiassa muslimiperheen tytär sai huomattavasti alhaisemman perintöosuuden kuin muslimiperheen miespuoliset jäsenet.

Hollannissa on näiden seikkojen vuoksi ankarasti alettu tutkimaan tämänkaltaisten epävirallisten sharia-tuomioistuimien toimintaa ja pyritty ehkäisemään niiden syntymistä. Suomi on lähdössä täysin päinvastaiseen suuntaan, ja Sasin suulla valtio on nyt ehdottomassa jopa virallista tukea kyseisen sharia-lain osan soveltamisen edistämiseksi, mikä on suorastaan pöyristyttävää.

Sasilta on mahdollisesti jäänyt huomaamatta Kokoomuksen sisarpuolueen Saksan liittokansleri Angela Merkelin lokakuinen lausunto, jossa hän totesi monikulttuurisen yhteiskunnan toimimattomuuden. Merkel on myös moneen otteeseen todennut saksalaisen lain olevan Saksassa aina ainoa oikeuslähde ja lisäksi hän on painottanut Saksan kristillisiä arvoja, jotka maahanmuuttajien olisi syytä hyväksyä.

Kokoomus on arvoissaan eksynyt monikulttuuriselle tielle, kun se on hyväksymässä vasemmiston hellimän arvorelativismin, jossa kaikki kulttuurit nähdään yhtä hyvinä. On suorastaan uskomatonta, ettei edes Suomen kansallinen lainsäädäntö saa järkkymätöntä tukea kokoomuslaiselta perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalta. Perussuomalaiset tyrmää tällaisen lainsäädäntöön liittyvän hankkeen alkuunsa ja toivoo, että Kokoomus puolueena irtisanoutuu Sasin kannoista.

Julkaistu 27.11.2010 klo 15:00
Kirjoittaja: Vesa-Matti Saarakkala