AJANKOHTAISTA
Vaalilakiuudistukseen vauhtia - perustuslakiuudistus hylättävä
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini puhui Varkaudessa 18.12. mm. vaalilaki- ja perustuslakiuudistuksista.

Pääministeri Mari Kiviniemen hallitus ei enää kykene tekemään Suomen taloustilannetta koskevia päätöksiä, vaan odottaa tulevia eduskuntavaaleja. Tämä toimettomuus on hämmästyttävää, mutta hallitus näyttää tietoisesti valinneen tämän linjan. Hallituksen käsissä ja lipastossa makaavat myös sekä tarpeellinen vaalilakiuudistus että tarpeeton perustuslakiuudistus.

Perussuomalaiset ovat valmiit tukemaan vaalilakiuudistusta, joka ei ole täydellinen mutta on kuitenkin parempi kuin nykyinen, suuria puolueita suosiva järjestelmä. Oikeusministeri Tuija Braxin tulee ryhdistäytyä ja tuoda asia eduskunnan käsittelyyn heti tammikuussa.

Sen sijaan hallituksen kaavailut perustuslain uudistamiseksi ja tasavallan presidentin valtaoikeuksien edelleen karsimiseksi on hylättävä. Perustuslakiuudistukseen sisältyy Suomen suvereniteettia ja itsemääräämisoikeutta syvästi loukkaava esitys sisällyttää maininta Suomen EU-jäsenyydestä Suomen perustuslakiin. Tätä Perussuomalaiset eivät voi koskaan hyväksyä.

--

Lisätietoa:
Timo Soini, puh. 050-511 3027

Julkaistu 18.12.2010 klo 14:11
Kirjoittaja: Timo Soini