AJANKOHTAISTA
Menneisyyden kahleet murrettava
Perussuomalaisten Nuorten julkilausuma Kuopiossa 16.2.2008

200 vuotta sitten alkoi Ruotsin ja Venäjän sota, joka tunnetaan nimellä Suomen sota. Sota päättyi vuonna 1809 rauhaan, jossa Ruotsi luovutti Suomen Venäjälle. Samalla alkoi uusi vaihe Suomen historiassa, joka johti lopulta autonomisesta suuriruhtinaskunnasta vapaaseen ja itsenäiseen Suomeen. Sellaiseen Suomeen, jonka pääkaupunki ei ollut Tukholmassa tai Moskovassa vaan Helsingissä. Sellaiseen Suomeen, jolla oli oma valuutta: markka. Sellaiseen Suomeen, joka oli fyysisesti katkaissut naapurimaidensa sitomat orjuuden kahleet.

Valitettavasti tämä itsenäisyys ei ole ulottunut kaikkialle yhteiskuntaamme. Ruotsin kielen ja ruotsinkielisten etuoikeudet ovat jääneet voimakkaana historiallisena jäänteenä kummittelemaan. Perussuomalaiset Nuoret pitävät tätä jäännettä eräänlaisena henkisenä siteenä, kuin koiran kaulapantana, jolla fyysisesti vapaa ja itsenäinen suomalainen nujerretaan henkisesti entisen orjuuttajan alamaiseksi.

Tänä vuonna Ruotsin ja Suomen valtiot kiristävät tätä kaulapantaa Svenska Nu -nimisellä projektilla. PerusS-Nuoret ovat surullisia siitä, että lukuisat suomalaiset poliitikot, demaripoliitikko Paavo Lipponen etunenässä, ovat ryhtyneet henkisesti vapaan isänmaan ja suomenmielisten vastustajiksi. Katsomme, että tämän projektin ainoana tarkoituksena on tiukentaa henkisen kaulapannan otetta suomalaisten kaulassa.

PerusS-Nuoret tekevät kaikkensa, jotta Suomesta ei koskaan enää tule osa Ruotsia, ei fyysisesti eikä henkisesti. Olemme kansakuntana alkaneet toteuttaa vuosisataisia haaveitamme vapaasta Suomesta ja siitä aiomme pitää kiinni tulevaisuudessakin. Työ ei kuitenkaan ole vielä valmis, sillä ruotsin kielen aseman vahvistaminen suomalaisessa yhteiskunnassa ei ole osa sitä vapautta jota me haluamme.

PerusS-Nuoret katsovat, että ruotsin kieltä ei pidä opettaa pakollisena kielenä maamme kouluissa. Ajatus toisesta kotimaisesta kielestä on keinotekoinen tapa ylläpitää pienen vähemmistön etuoikeuksia, jotka alkoivat 800 vuotta sitten ja jotka olisi pitänyt päättää jo 200 vuotta sitten.

Maailma muuttuu. Elämme tänään globaalissa maailmassa, jossa ruotsin kielen merkitys on marginaalinen. Pakkoruotsin kannattajien on mielestämme turhaa vedota kauppasuhteisiin; jokainen kansainvälistä kauppaa käyvä ruotsalainen osaa englantia. On turhaa vedota historiallisiin siteisiin; Suomen kansa katsoo nyt eteenpäin ja sellaiseen tulevaisuuteen, jossa Suomi voisi seistä tasaveroisena kansakuntana muiden kansakuntien joukossa.

On yhteiskuntamme henkisten ja taloudellisten varojen tuhlausta ylläpitää pakkoruotsin opetusta ja leikkiä muuta kuin olemme. Suomen kansa haluaa, että lapsemme voivat itse valita ne kielet joita opiskelevat, oli se kieli sitten englanti, venäjä, ruotsi, saksa tai jokin muu kieli. Tähän myös Perussuomalaiset puolueena pyrkivät; vapauteen valita opiskeltavat vieraat kielet.

Me Perussuomalaiset Nuoret edellytämme Suomen istuvalta hallitukselta sekä suomenmielisiltä poliitikoilta ja kansalaisilta toimia tämän kielivapauden toteuttamiseksi koko maassa. Ruotsalaisia meistä ei tullut, venäläisiksi emme halunneet. Menneisyyden henkiset kahleet on nyt murrettava, jotta olisimme vihdoinkin täysin vapaita suomalaisia.

Perussuomalaiset Nuoret ry:n hallitus

--
Lisätietoja:
PerusS-Nuorten toiminnanjohtaja
Antti Valpas
puh. 050 561 4334

Julkaistu 16.02.2008 klo 18:00
Kirjoittaja: Perussuomalaiset Nuoret