AJANKOHTAISTA
Saarakkala perustuslakityöryhmään
Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ja kartoittamaan perustuslain toimivuuteen ja mahdollisiin muutostarpeisiin liittyviä kysymyksiä. Työryhmää johtaa oikeusministeri Tuija Brax.

Perussuomalaisia työryhmässä edustaa kansanedustajan avustaja, PerusS-nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.

Työryhmässä selvitetään alustavasti jatkotarkastelun kohteeksi otettavia kysymyksiä. Selvityksiä on tarkoitus tehdä sekä virkatyönä että ulkopuolisena tilaustyönä. Työryhmän tehtävänä on arvioida hankkeen edellyttämiä selvitystarpeita ja ohjata selvitysten laatimista.

Työryhmän selvitystyön pohjalta asetetaan syksyllä 2008 laajapohjainen parlamentaarinen valmisteluelin perustuslain mahdollista muuttamista varten.

Työryhmän muut jäsenet ovat erityisavustaja Thomas Bergman, valtiopäiväneuvos Esko Helle, kansanedustaja Antti Kalliomäki, kansanedustaja Toimi Kankaanniemi, eduskuntaryhmän pääsihteeri Jari Partanen, valtiosihteeri Teija Tiilikainen, emeritusprofessori Mikael Hidén, lainsäädäntöjohtaja Sami Manninen (oikeusministeriö), professori Tuomas Ojanen (Helsingin yliopisto), vastaava tutkija Maija Sakslin (Kansaneläkelaitos), professori Kaarlo Tuori (Helsingin yliopisto) ja professori Veli-Pekka Viljanen (Turun yliopisto).

Työryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi syyskuun alkuun mennessä. 

Julkaistu 08.02.2008 klo 15:00
Kirjoittaja: Perussuomalaiset