AJANKOHTAISTA
Keskusta on aluepolitiikan nahjus

Suomen Keskusta pääsi valtaan lupaamalla aluepolitiikkaan ja sosiaalipolitiikkaan muutoksia. Valta tuli, mutta parannuksia ei. Nyt Keskusta yrittää ilmiselvästi siirtää painopisteen asioista henkilöihin ja opposition syyttelemiseen kärkitrubaduurinaan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas. Perussuomalaisten on nimenomaan laajan Suomen kunnissa haastettava nimenomaan Keskusta, jonka kannattajakunnassa on runsaasti tyytymättömyyttä ja epävarmuutta. Perussuomalaiset saavat kuntavaaleihin satoja ehdokkaita lisää edellisiin vaaleihin nähden, joten muutoskanava on olemassa.

Laaja muuttoliike on väärää politiikkaa; maakunnat autioituvat, taloja puretaan, maatiloja tapetaan, kouluja suljetaan ja palvelut huononevat. Samanaikaisesti pääkaupunkiseutu ruuhkautuu ja palvelujen luominen ja rakentaminen aiheuttaa kohtuuttomia kustannuksia. Keskusta on aluepolitiikan nahjus, joka käytännössä toteuttaa Kokoomuksen ja SDP:n keskittämispolitiikkaa hallitusvallan makeudesta käsin.

Laaja maa on suuri rikkaus, eikä rasite, kun elämme ahtaaksi käyvässä maailmassa. Jokainen hehtaari tulee vielä arvoonsa. Perussuomalaisten on rohkeasti puhuttava tasapainoisen aluepolitiikan puolesta, koska se on koko Suomen etu. Keskustan löysäniskainen asenne on tuonut maakuntien Suomeen selvän sosiaalisen tilauksen räväkälle vaihtoehdolle. Perussuomalaisten kaupunki- ja lähiöpolitiikka on selkeä ja kunnossa, sille linjalle on saatu hyvä kannatus mm. viime eduskuntavaaleissa ja presidentinvaaleissa.

Perussuomalaisten kannatuksen nousu muuttaa pakosti myös Keskustan politiikkaa. Kun Perussuomalaisten kannatus nousee, Keskustan kuulo paranee!


Timo SoiniLisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027


Julkaistu 14.09.2008 klo 14:32
Kirjoittaja: Timo Soini