AJANKOHTAISTA
Oppositio loukkaantui pääministerin lausunnosta
Pääministeri Mari Kiviniemi leimasi Eurooppa-väittelyn päätteeksi keskiviikkona 9.3 koko opposition epäisänmaalliseksi. Yksikään pääministeri ei ole aikaisemmin väittänyt sellaista eduskunnan edessä.
Kaikkien oppositioryhmien yhdessä allekirjoittamassa lausunnossa pääministerin syytöstä pidetään erittäin harkitsemattomana ja loukkaavana. Oppositio on tyrmistynyt pääministeri Kiviniemen ylimielisestä käytöksestä. Lausunto loukkaa myös oppositiota äänestäneitä suomalaisia.

Pääministerin selitykset eivät poista esitetyn syytöksen vakavuutta. Oppositio odottaa, että pääministeri Kiviniemi peruuttaa syytöksensä sen epäisänmaallisuudesta. Oppositio tulee jatkossakin tuomaan demokratian pelisääntöjen mukaisesti esille vaihtoehtonsa ja puolustamaan Suomen etuja EU-asioissa.

- Kommentti oli ennenkuulumaton, toteaa kansanedustaja Pentti Oinonen.

- Koko sali kuunteli ihmetyksen ja hämmennyksen vallassa sammakkoa jonka pääministeri päästi suustaan joko tahattomasti tai todennäköisemmin tahallaan. Mielestäni pääministerin tarkoitus oli loukata oppositiota ja samalla kaikkia oppositiota äänestäneitä suomalaisia. Seuraavana päivänä tuli anteeksipyyntö, mutta puheitaan Kiviniemi ei peru. Sellaista anteeksipyyntöä ei savolainenkaan ymmärrä.Julkaistu 10.03.2011 klo 15:57