AJANKOHTAISTA
Ministeri Thors aisoihin
Kansanedustaja Pertti Virtanen kysyi eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Vanhaselta ministeri Thorsin toiminnasta.

Ote eduskunnan pöytäkirjasta 23.10.2008

Suullinen kyselytunti

N:o 161) Ministerin tulkinta maahanmuuttolain arvostelusta

Pertti Virtanen/ps: Arvoisa puhemies! Kansalaiset, kollegat! Ministeri Thors on pahoittanut monen kansalaisen mielen hätäisellä vaalien alaisella ulostulollaan väittämällä, että nykyisen väljennetyn maahanmuuttolain arvostelu ja kritiikki nykytilassa olisi muka rasismia. Väite ja kytkentä on ministerin suusta ala-arvoinen ja totuudenvastainen varsinkin, kun muut Pohjoismaat Ruotsi etunenässä ovat tiukentaneet omia maahanmuuttolakejaan. Meille on alkanut tulvia esimerkiksi alaikäisiä turvapaikanhakijoita, joita Ruotsiin ei enää oteta. On pakko ihmetellä, kuinka hallituspuolue Rkp ilman minkäänlaisia varsinaisia todisteita syyttää toista suomalaista demokraattista eduskuntapuoluetta perustuslain rikkomisesta.

Arvoisa puhemies! Pääministeri Vanhanen yllätti eilisessä tv-tentissä myönteisesti toteamalla asian yhteydessä selkeästi, että hänen mielestään nykyiset suomalaiset puolueet noudattavat perustuslakia ja ovat demokraattisesti pelisääntöjen puitteissa mukana, mutta kulttuuriministeri Wallin ei pääministerin asiallista todistusta kuitenkaan noteerannut, vaan jatkoi peliään ja löysiä puheitaan toimittajien provosoimana. (Puhemies: Minuutti on kulunut!) Joten kysyisinkin, arvoisa puhemies...

Puhemies: Se pitäisi esittää minuutissa.

Puhuja: ..arvoisalta pääministeriltä, aikooko hän jatkaa eilisellä oikeudenmukaisella linjallaan ja panna ministeri Thorsin aisoihin ja lopettaa tämän puheet, perustuslakia noudattavan suomalaisen demokraattisen eduskuntapuolueen epäoikeudenmukaisen parjaamisen ja panettelun?

Pääministeri Matti Vanhanen: Arvoisa puhemies! Kuuntelin eilen hyvin tarkkaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin vastauksen, missä hän kertoi omat periaatteensa ja puolueensa periaatteet, ja totesin, että ne ovat periaatteita, joita kaikki suomalaiset eduskuntapuolueet ovat noudattaneet ja voivat varmasti ne allekirjoittaa. Eli sisällöstähän se riippuu, mikä se vastaus on.

Puhemies: Kysymys on loppuun käsitelty.

Julkaistu 23.10.2008 klo 17:00
Kirjoittaja: Suullinen kysymys/Pertti Virtanen