AJANKOHTAISTA
Puoluevaltuusto kokoontui Helsingissä
Perussuomalaisten puoluevaltuusto kokoontui sääntömääräiseen kokoukseensa Pikkuparlamentin auditorioon Helsingissä 7.5.2011 lauantaina klo 12. Paikalla oli 55 täysivaltaista puoluevaltuuston jäsentä joka puolelta Suomea. Puoluevaltuusto on toiseksi korkein tärkeitä päätöksiä tekevä toimielin varsinaisen puoluekokouksen jälkeen.
Tilaisuuden aluksi puolueen puheenjohtaja Timo Soini piti tilannekatsauksen, jossa hän kertoi hyvin onnistuneista eduskuntavaaleista ja suuresta Jytkystä. Vain yhdentoista äänen päähän jäi neljäskymmenes kansanedustajan paikka, sanoi Soini. Kaikki tekivät kovan ja loistavan vaalityön, jota ei tehty rahalla vaan aatteen palolla ja ideologialla. Oma linja pidettiin. Puolue on vieläkin velaton, vaikka eduskuntavaalit vaativatkin oman taloudellisen panostuksensa.

Saunaan ei pidä mennä kypärä päässä

- Pääsimme yllättämään toiset puolueet näissä vaaleissa, mutta nyt joudumme kovan luupin alle. Onneksi tämä on kova porukka. Kritiikkiä pitää nyt kestää. Simpukatkin kuulevat kohinaa, homman nimi on että kestätkö leikin? EU pelkää meitä hysteerisesti. Tämä EU ei tule toimimaan. Olen ollut EU:ssa ja tiedän mistä puhun. Ensin pitää tulla nujerrus, sitten vasta tulee armo.

- Tätä puolueemme suurta voittoa on valmisteltu jo pitkään. Ensimmäinen suuri voitto tuli viime kunnallisvaaleissa, joissa saimme mahtavan rökälevoiton. Me emme voi saunoa kuten ruotsalaiset kypärä päässä. Raha ei saa näissäkään töissä kuolettaa henkeä, totesi Soini omaan humoristiseen tapaansa.

Puoluehallituksen kokoonpano muuttui

Puolueneuvosto valitsi puoluehallitukseen uusiksi jäseniksi Raimo Vistbackan Alajärveltä (34 ääntä), Vuokko Lahden Vetelistä (27 ääntä), Seppo Huhdan Espoosta (24 ääntä), Pirita Nenosen Rovaniemeltä (21 ääntä), Pekka Leskisen Vuojalahdelta (14 ääntä), Seppo Torisevan Raumalta (14 ääntä) ja Riikka Slunga-Poutsalon Lohjalta (14 ääntä). Ääniä annettiin kaikkiaan 231 ja äänestäjiä oli yhteensä 55.

Puoluehallituksessa jatkavat puolueen puheenjohtaja Timo Soini Espoosta, ensimmäinen varapuheenjohtaja Pentti Oinonen Kuopiosta, toinen varapuheenjohtaja Auli Kangasmäki Lemiltä, kolmas varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala Kurikasta ja puoluesihteeri Ossi Sandvik Jalasjärveltä.


Teksti ja kuva: Harri Lindell
Julkaistu 09.05.2011 klo 11:52