AJANKOHTAISTA
Hyssälän ulkoistamispuheet tolkuttomia

Harvoin saa puoluejohtaja lukea ministeriltä niin tolkutonta kolumnia kuin ministeri Liisa Hyssälän kolumni terveyspalveluiden ulkoistamisesta ja yksityistämisestä Salon Seudun Sanomissa on. "Hoitotakuu-Hyssälästä " on nyt tullut "Hotelli-Hyssälä", kun ministeri keskittyy hoitotakuun turvaamisen sijasta unelmoimaan sairaalahotelleista.

Hallitus on juuri nostattanut julkisen terveydenhuollon sosiaali- ja terveyspalvelumaksuja ja nyt ministeri, joka varmaankin puhuu koko hallituksen suulla, on valmis lisäämään pienituloisten ja sairaiden kustannuksia yksityistämistoimenpiteillään. Monilla paikkakunnilla terveydenhuollon kustannukset ovat tähän asti nousseet yksityistämisen seurauksena.

Julkinen terveydenhuolto on kansan turva. Sitä on vahvistettava. Toimiva julkinen terveydenhuolto on nimenomaan vaikeuksissa olevien ja vähävaraisten ihmisten etu. Sairaaloiden laajamittainen yksityistäminen olisi Suomessa kansantaloudellista tuhlausta. Toimiva ja kaikkien saatavilla oleva julkinen terveydenhuolto on myös inhimillistä pääomaa, jonka arvoa kansakunnan mielenterveydelle ei ole syytä aliarvioida. On kansakunnalle kunniaksi ja ihmisille onneksi, että perusterveydenhuollosta ei tehdä taloudellisen saalistuksen välinettä.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027

Julkaistu 07.09.2008 klo 14:34
Kirjoittaja: Timo Soini