AJANKOHTAISTA
Soini: puoluekokous on voimannäyttö
Perussuomalaiset kokoontuvat Tampereelle. Puoluekokous on yhteisen aatteemme suuri juhla ja voimannäyttö. Vaalivoittomme oli suuri yhteinen saavutus. Voimme suhtautua levollisesti liikkeemme tulevaisuuteen.
Puoluekokouksen tärkein anti tällä kertaa on puolueen johdon valinta. Ohjelmatyötä olemme tehneet vaalien alla runsaasti. Vaalivoitto tuli onnistuneella ohjelmalla ja kovalla työllä. Nämä ohjelmat ovat voimassa ja ovat oppaana eduskuntatyössä. Ensi vuodet kuntavaalit vaativat oman ohjelmansa ja se hyväksytään ensi vuoden puolueneuvoston kokouksessa.

Haluan jatkaa puheenjohtajana ja kannatan puoluesihteeri Ossi Sandvikin jatkokautta. Sen sijaan kaikki kolme varapuheenjohtajaa antavat tilaa uusille voimille. Tämä uudistuminen on puolueelle hyväksi. Tarvitsemme puolueen kärkeen uutta kyvykästä voimaa. Etenkin kannustan puolueemme naisia hakeutumaan johtopaikoille. Poliittinen johtajuus edellyttää kokemusta ja paineensietokykyä sekä pitkäjänteisyyttä. Varapuheenjohtajuus on vaikutuspaikka nyt ja tulevaisuudessa. Siinä on väylä politiikan huipulle.

Tervetuloa puoluekokoukseen. Olen ylpeä Perussuomalaisesta puolueesta. Me olemme palauttaneet politiikan suomalaisten arkipäivään. Runsaat 560 000 suomalaista äänesti Perussuomalaisia. Tällä voimalla teemme työmme - ihmisen ja isänmaan hyväksi. Tervetuloa oman puolueesi kokoukseen!

Hallitustilanne

Hallitustilanne elää joka päivä. Tämä teksti on kirjoitettu tiistaina. Puolueemme murtumaton perusta ei vanhene päivissä. Perussuomalaiset ratkaisevat osallistumisensa hallitusneuvotteluihin kokonaisarvion perusteella. Perussuomalaisten EU-linja on oikea. Tämä kuva vahvistuu päivä päivältä. Haluamme sekä Suomen että Euroopan uusille raiteille. Tämä tie on Suomen hallituksen tie, jossa Perussuomalaiset voivat olla mukana.

Olen iloinen saamastani tuesta. Olemme yhdessä puolueen hallitusneuvottelijoiden ja eduskuntaryhmän kanssa kartoittaneet Perussuomalaisten mahdollisuutta osallistua hallitukseen. Puolueemme tavoitteet sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, työstä ja yrittämisestä sekä verotuksesta maksukyvyn mukaan ratkaisevat hallituskohtalomme. Iso kuva ratkaisee.

Perussuomalaiset ei ole uhopuolue. Teemme vastuullista politiikkaa. Valta ja mahtavuus ei ratkaise. Elämä ei ole muutamasta ministerituolista kiinni. Jos ja kun saamme riittävästi tavoitteitamme läpi, olemme hallituksessa. Mikäli emme, työ tehdään oppositiosta käsin. Jokainen kansanedustaja on yhtä arvokas. Perussuomalaisten tärkein tehtävä ajaa äänestäjiemme asiaa. Sieltä on valtakirjamme peräisin. Valtamme on lainassa kansalta.

Timo Soini

Julkaistu 15.06.2011 klo 17:20