ARTIKKELIT
Perussuomalaiset eivät ole hajoamassa
Professori Lauri Karvonen sanoi Nopsa 2011-kongressissa Vaasassa, että perussuomalaisilla on vaikeuksia pysyä tulevaisuudessa yhtenäisenä. Rivien välistä saattoi lukea, että hän ennustelee puolueen hajoamista. Siihen pelkoon ei kuitenkaan ole syytä.
On totta, että perussuomalaisissa on ihmisiä kaikista kansanryhmistä, mutta se on puolueen perusvoima. Me vaihdamme eduskuntaryhmässä mielipiteitä ja keskustelemme paljon. Se ei hajota puoluetta, päinvastoin se on yhdessä pitävä voima. Perussuomalaisilla on vahva yhteinen punainen lanka.

Olemme EU- ja eurokriittinen puolue. Meidän mielestämme on järjetöntä jakaa rahaa Kreikalle, Portugalille, Irlannille jne, jolleivät nämä maat korjaa taloutensa perusteita. Vaikka Suomi on hoitanut omaa talouttaan hyvin, olemme pieni maa, jolla on pieni kansantalous. Ei ole mitään järkeä kasvattaa valtionvelkaa ja heittää rahaa niille maille, jotka ovat viisveisanneet omasta taloudestaan. Kataisen politiikka on kestämätöntä. Minä haluaisin todellakin tietää, missä hänen rahapuunsa kasvaa.

Me kritisoimme myös huonoa maahanmuuttopolitiikkaa. Maahanmuuttajista, esimerkiksi kiintiöpakolaisista pitää pystyä pitämään huolta myös koulutuksen ja työllistymisen osalta. Ei riitä, että heitä otetaan vain maahan. Jos jotkut kritisoivat maahanmuuttajia, se ei tarkoita sitä, että avun tarvitsijoita ei autettaisi, eikä se tarkoita sitä, että puolueella olisi vaikeuksia pysyä yhtenäisenä.

Olen vakuuttunut siitä, että perussuomalaiset nostavat kannatustaan ja puolueella on ensi vaalikaudella enemmän paikkoja kuin nyt.


Maria Tolppanen
Kansanedustajua
Perussuomalaiset

Julkaistu 03.09.2011 klo 07:00