ARTIKKELIT
Annikki Jalava 90 vuotta
Annikki Jalava on ollut Perussuomalaisten ja sitä edeltäneen SMP:n aktiivinen jäsen 1960-luvulta lähtien. Tuohon aikaan mahtuu monenlaista mäkeä ja mutkaa puolueiden vaiheissa. Hän muistaa, kun 60-luvulla jakoi sisukkaasti puolueen lehteä, vaikka toisinaan sai ne niskaansa kun poistui pyörällään talon pihasta. Hän on vieläkin pahoillaan siitä, miten Veikko Vennamo sai silloin niin huonoa kohtelua ja paljon haukkumisia.
Mikä on sitten saanut pysymään aktiivisena ja uskollisena aatteelle jo puolen vuosisataa?

- Me olemme niitä rohkeita ja rehellisiä ihmisiä jotka sanomme ääneen asioita mitä muut salaavat. Jos ei Perussuomalaisia olisi perustettu, ihmisillä ei olisi ollut vaihtoehtoa SMP:n jälkeen.

Syntymäpäivävierailuilla muisteltiin yhteisiä reissuja, Marja-Leena Leppänen on Annikin kanssa kiertänyt SMP:n naisten matkoilla ympäri Eurooppaa ja kokouksiakin on pidetty Tallinnassa. Marja-Leena on yhdessä Auli Kangasmäen kanssa yöpynyt Annikin yksiön lattialla Tampereen matkoillaan. Katseltiin vanhoja valokuvia, naurettiin ja tietenkin laulettiin päivänsankarille. Timo Soini lähetti onnitteluterveiset Annikille ja oli harmissaan ettei matkan takia ehtinyt mukaan vierailulle.
 
Annikki seuraa aktiivisesti ajankohtaista politiikkaa ja lukee paljon. Hän kertoo elävänsä iloiten kun maassamme on asiat hyvin ja suree silloin kun menee huonosti. Hänellä itsellään on asiat hyvin, kotipalvelu käy kaksi kertaa päivässä ja kerran viikossa taksi tulee hakemaan Tammelakeskukseen saunomaan. Omahoitaja Sari Serolallekin on tullut Perussuomalaisten politiikka tutuksi, hän tietää Annikin tiedonhaluiseksi ja aktiiviseksi politiikan seuraajaksi.

Annikki haluaa kertoa terveisiä kaikille uusille Perussuomalaisten jäsenille:
- Tässä puolueessa on kaikkien hyvä olla, te saatte käyttää omia mielipiteitänne ja päättää itse mitä teette. Täällä teitä ei pakoteta muottiin. Puolueen toiminnassa pitää ottaa huomioon, että maailma muuttuu ja asiat menevät eteenpäin, pitää mukautua siihen.

Annikki on lähiaikoina liittynyt Suomalaisuuden liiton jäseneksi ja pitää erityisen paljon liiton julkaisuista. Hänen mielestään me maksamme Suomen kaksikielisyydestä aivan liikaa, maan pitäisi olla virallisesti yksikielinen. Hän on myös huolissaan suomalaisuuden arvon säilymisestä ja maan itsemääräämisoikeuden katoamisesta. Niin Niinistö kuin Lipponenkin vievät maatamme Euroopan vallan alle, kuka meitä sitten johtaa? Kysyy Annikki Jalava, Perussuomalaisten Naisten, Oikeutta Eläkeläisille ry:n ja Tampereen Perussuomalaisten kunniajäsen.

Teksti: Terhi Kiemunki

Kuva: Mikko Hamunen

Etusivun kuvassa: Perussuomalaisia naisia, vas. Annikki Jalava, Heleena Pekkala, Marja-Leena Leppänen.

Julkaistu 14.09.2011 klo 08:34