ARTIKKELIT
Lapin PerusNaiset toimii
Viime keväänä syntyi Lapin poliittiseen kenttään uusi merkittävä voimatekijä. Vapun alla perustettu Lapin PerusNaiset ry. piti ensimmäisen hallituksen kokouksensa Rovaniemellä 13.8.2011.
Jäsenistö saattoi ilolla todeta ryhmän suosiollisen kehityksen. Varsinaista toimintaa ei ole vielä kesälomakuukausien aikana ollut, mutta jäsenmäärä on siitä huolimatta noussut lähes kolmanneksella!

Vaikka yhdistys on vielä nuori, jäsenistö on täynnä tomeria ja osaavia henkilöitä eri puolilta Lappia. Mikä parasta, Lapin PerusNaisilla on todellista voimaa ja valtaa. On tärkeää että lappilaiset voivat vaikuttaa päätösten teossa ja jäsenistö saa tuoreet terveiset suoraan pääkallopaikalta.

Sen lisäksi että kenttäväki on tarmokasta ja aikaansaavaa, ovat Lapin Perusnaiset erittäin hyvin edustettuna myös valtakunnallisessa puoluepolitiikassa.

Lapin PerusNaiset ry:n varapuheenjohtaja, Sodankylässä asuva Eila Kivioja on myös valtakunnallisen Perussuomalaiset naiset ry:n hallituksen jäsen sekä puoluevaltuuston jäsen. Eila toi terveisensä Perussuomalaisten naisten Turussa heinäkuussa pidetystä valtakunnallisesta vuosijuhlasta. Hän kertoi, että yhteistyötä aluejärjestöjen välillä pyritään tehostamaan ja naiset verkostoituvat yhä tehokkaampaan yhteistoimintaan. Onhan edessä sekä kuntavaalit että presidenttivaalit.

Rovaniemen kaupunginvaltuutettu Pirita Nenonen on sekä Perussuomalaisten Lapin Piirin pitkäaikainen sihteeri että puoluehallituksen jäsen.

Sallalainen kansanedustajamme Hanna Mäntylä valittiin Tampereen puoluekokouksessa 1. varapuheenjohtajaksi. Hanna on Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen ja hän vaikuttaa myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan varsinaisena jäsenenä. Valiokunnassa päätetään kaikkia meitä Suomen kansalaisia koskevista sosiaalipoliittisista asioista. Lisäksi hän on varajäsenenä ulkoasiainvaliokunnassa sekä talousvaliokunnassa. Hanna toi kokoukseen tuoreen tervehdyksensä eduskunnasta ja kertoikin eduskuntaryhmän odottavan työn alkamista sekä erittäin mielenkiintoista poliittista syksyä.

Kokouksessa puitiin tulevan vuoden kuntavaaleja ja suunniteltiin PerusNaisten omaa ehdokaslistaa. Kuntavaalien tiimoilta käytiin myös keskustelua siitä miten kovaan prässiin kuntavaaliehdokkaat joutuvatkaan. On selvää että hallituksen tekemien leikkauspäätösten takia kuntien taloudellinen tilanne kurjistuu entisestään. Kenellepä muille kuin tuleville kuntapäättäjille sysätään todella raskas vastuu leikkausten toteuttamisesta. Sen mistä loppujen lopuksi sitten leikataan, siitä päättävät kansan valitsemat valtuutetut.

PerusNaiset etsivätkin nyt lisää yhteiskunnallisesti valveutuneita ja yhteistyökykyisiä ja -haluisia lappilaisia naisia. On tärkeää että perussuomalaisesti ajattelevien naisten voimavarat saadaan yhdistettyä ja kynnys tulla mukaan poliittiseen toimintaan madaltuu kaikille naisille.

Valtaa ei anneta se otetaan. Sinä itsenäisesti ajatteleva ja perussuomalaisia arvoja oikeana pitävä nainen, jos näet tärkeänä vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen tule mukaan tekemään laillinen vallankumous.

Oletpa mistä päin Lappia tahansa, älä enää epäröi vaan tule mukaan toimintaamme. Jäsenhakemuksen voit lähettää s-postilla osoitteeseen suutari@suutarinliikehelin.net tai soittele puh. 0440 185 316.

Tehdään yhdessä parempaa Lappia ja Suomea


Lapin Perusnaiset ry
Puheenjohtaja Liisa Helin

Julkaistu 08.10.2011 klo 07:00