ARTIKKELIT
Nuorten toimintaa Jytkyn jälkeen
Myös Perussuomalaiset Nuoret olivat isona osana luomassa huhtikuun Jytkyä. Lukuisat jäsenemme olivat ehdolla tai kentällä töissä. Nuorten äänisaalis oli puolueen potissa merkittävä.
Vaikeiden ja pitkien, farssimaisten hallitusneuvotteluiden myötä kesäloma alkoi pian myös uusilla kansanedustajillamme. Loma tuli varmasti myös kentällä hikoilleille tarpeeseen vaikka se ei toki pelkkää lomailua monelle ole ollutkaan. Jo heti vaalien jälkeen lukuisat kansanedustajat löysivät luotettavat avustajat itselleen nuorten parista.

Perussuomalaiset Nuoret hutkivat hommia myös kesällä mm. järjestämällä seminaari- ja virkistysviikonlopun Ouluun 9.-10.6. Seminaarista jo tässä lehdessä hyvin kerrottiinkin. Myös jälkeenpäin olen saanut huomattavan määrän positiivista palautetta turvallisuuspoliittisesta seminaarista, ja olemmekin päättäneet järjestää ”tupo-seminaarista” jatko-osan syyskokouksemme yhteydessä Jyväskylässä 8.-9.10. Tässä seminaarissa käsittelemme asiantuntijoiden avustuksella mm. huoltovarmuutta kansallisessa kriisitilanteessa sekä kyseenalaisia maakauppoja Venäjälle.

Tapahtumakalenterimme on täyttynyt muiltakin osin kiitettävästi kohti syksyä – on piirien tutustumisiltoja, homma-kerhoja, periaatetyöryhmän kokoontuminen ym. ym. ja kaiken tämän lisäksi jokapäiväinen ajatustenvaihto mm. sähköpostilistalla ja internetissä. Näistä vielä tarkennettakoon periaatetyöryhmän työ joka alkoi vaalien jälkeen. Jopa 20 henkilöä on jaettu aihealueittain ryhmiin pohtimaan järjestöllemme uutta periaateohjelmaa, joka julkaistaan vuoden 2012 kevätkokouksessa. Jokainen ryhmä on jo tehnyt pohjatyön, joka on esitelty muille ryhmille. Tämä pitkäjänteinen työ jatkuu siis pitkin tulevaa talvea ja seuraavan kerran periaatetyöryhmä kokoontuukin Helsingissä 30.9.

Uutena aluevaltauksena olemme saamassa kiitettävästi listoja myös yliopistojen edustajistovaaleihin. Lukuisat yhteydenotot uusilta jäseniltä lämmittävät järjestön johdon mieltä. Aktiivisuutta siis on ja tarmoa yhteisen hyvän tekoon!

Kesän kannanottoja ja valintoja

Olemme aina kannanotoillamme herättäneet keskustelua uusilla ideoillamme ja sillä että uskallamme kyseenalaistaa ”kaikille kaikkea” -politiikan. Näistä mainittakoon mm. kärkäs vastakannanottomme VINO:n (Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry) suorastaan härskiin kannanottoon moniavioisuuden puolesta. Moniavioisuuden kannattaminen on vastuutonta länsimaisen kulttuurin ja arvomaailman alasajoa ja islamisaatiokehityksen tukemista!

Lisäksi kesällä järjestömme huomautti, että hallituksen olisi välittömästi aloitettava varautuminen euron kaatumiseen ja oman valuutan, rakkaan markkamme palauttamiseen. Varautuminen olisi vähintäänkin vastuullista nykyisessä euron kriisissä. Viimeisin kannanottomme koski rituaaliteurastuksen kieltämistä Suomessa. Rituaaliteurastus on eläinrääkkäystä uskonnon nimissä. Tämä ei ole suotavaa nykyaikaisessa länsimaassa. Tulevaisuudessa EU:n asetus mahdollistaa rituaaliteurastuksen. Lisää ”sitä itseään” Brysselistä siis. Tätä emme voi hyväksyä inhimillisenä eläintenkohteluna.

Kerrottakoon vielä että kesän lopulla puheenjohtaja Simon Elo valittiin Nuorisoasiain neuvottelukuntaan sekä allekirjoittanut valittiin tasa-arvoasiain neuvottelukuntaan (TANE).

Jäsenmäärästä ja toimintaedellytyksistä

Jäsenmäärä järjestössä on ollut räjähtävässä nousussa. Vaalien jälkeen olemme saaneet noin tuhat uutta jäsentä joka yli tuplaa jäsenmäärämme. Tämän vuoden uusittu vähimmäistavoite on ylittää 2000:n jäsenen rajapyykki. Tämä tuo valtavat haasteet myös toiminnalliselle kehitykselle.

Tähän on pakko mainita, että on toimintakehityksen ja jäsenmäärän kasvun valossa pakko vähintäänkin ihmetellä opetus- ja kulttuuriministeriön avustusperiaatteita. OKM:n avustus- ja arviointitoimikuntaan valittiin kesän lopulla vain hallituspuoluetaustojen omaavia henkilöitä. Perussuomalaisten Nuorten esitykset kaikuivat kuuroille korville. Näin taas piiri pieni pyörii ja avustukset jaetaan mafia-tyyliin! Esimerkkinä avustuksista: vuonna 2010 ainoan aidosti kehittyvän puolueen ”junnu-jaosto” - Perussuomalaiset Nuoret sai avustusta vuodeksi 15 000 euroa. Vertailuna mainittakoon kolmen vanhan puolueen nuorten avustukset, jotka kaikki olivat reilusti yli puoli miljoonaa euroa! Mikä tässä on oikeudenmukaista ja mikä kohtuullista? Mikä on avustusten arviointiperuste?

Tätä yhtälöä ei ratkaisisi edes Einstein. Sen tietää vain se mafia, joka nämä avustukset itse itselleen on myöntänyt ja näemmä tulee jälleen kerran myöntämään kun katsoo avustustoimikunnan ensi kauden kokoonpanoa. Tällainen syrjintä ja omaan pussiin pelaaminen on omiaan vaikeuttamaan huomattavasti tulevaa järjestön kehitystä. Raaka fakta on, että ilman taloudellisia resursseja, emme voi kasvaa siinä määrin mitä jäsenmäärä ja politiikkamme kysyntä vaatisi. Nämä epäkohdat joista kerron, ovat sellaisia joista ei voi lehdistä lukea. Avustusperusteista olemme tehneet aikanaan myös kantelun, joka yllättäen kantautui kuuroille korville. Tämä epäoikeudenmukaisuus on luotu ja pidetty yllä jotta me pysymme pieninä ja hiljaisina, mutta siihenhän emme alistu!

Uskallan väittää, että järjestömme taloudellisia resursseja, ja toimintaa vertaillessa voimme kutsua järjestöämme yhdeksi Suomen kustannustehokkaimmista järjestöistä. Raja on toki aina jossain, ja siksi on viimeistään nyt älähdettävä. Yhdellä palkatulla ja ylitöitä paiskivalla sihteerin, ja lukuisien talkoolaisten voimalla olemme saaneet aikaan ihmeitä jo tähänkin mennessä. Siis vaihdetta silmään ja eteenpäin. Työvoimaa tarvitsemme lisää, ettemme jää jalkoihin.

Vuonna 2012

Vuoden 2012 visiot ovat korkealla. Haluamme osallistua ja näkyä kaikkialla missä mahdollista. Aina se ei ole ollut mahdollista tähän mennessä ja tietyt tapahtumat ovat jääneet tahtomattamme väliin, mutta olemme optimistisia ensi vuoden resurssien suhteen. Edellisessä kappaleessa mainitut haasteet ovat asia jonka kanssa ehkä joudumme painimaan, mutta siitä ei saa lannistua.

Vuonna 2012 järjestetään myös kahdet vaalit; presidentin- ja kunnallisvaalit. Varsinkin kunnallisvaalit ovat sellaiset, joissa puolueellamme on mahdollisuus suorastaan vallata kuntatason päätöselimet. Sellainen aluevaltaus tulee arvossaan vähintäänkin samalle tasolle kuin eduskuntavaalivoitto, ellei ylikin!

Kunnallisvaalien listoille odotamme suurta osanottoa nuorilta. Presidentinvaalikamppailuun kannustamme mukaan puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia. Nämä tulevat vaalit vaativat järjestömme johdolta ja jäseniltä valtavia ponnistuksia joihin kyllä olemme varmasti valmiit ja motivoituneet. Teemme työmme kentällä ja kodeissa tunnollisesti. Tavoitteena on että mahdolliset tulevat työntekijät kiertävät ympäri Suomea aktivoimassa ja opastamassa piirejä ja niiden aktiiveja ympäri vuoden ja varsinkin vaalien alla. Vuoden tapahtumakalenteri ja piiritason kehitys on paljolti toki myös resurssien varassa, mutta kun tahtoa riittää niin eivät asiat ainakaan huonompaan suuntaan mene. Parempi Suomi – itsenäinen Suomi on nuorten sydämen asia.

On monesti ollut lämmittävää kuulla varttuneemmalta sukupolvelta kehuja toiminnastamme, joita olemme paljolti saaneet. On kiitelty hyvää henkeä, tekemisen meininkiä ja vaikeuksien voittamista. Kiitän näistä kannustuksista henkilökohtaisesti. Neuvot, esimerkit ja kehut ovat kultaa arvokkaampia tässä kamppailussa Suomen hyväksi!


Heikki Tamminen,
Toiminnanjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret ry

Julkaistu 11.10.2011 klo 07:00