ARTIKKELIT
Suomi saa uuden presidentin
Presidentinvaaleihin on aikaa alle kolme kuukautta. Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään 22.1.2012. Mikäli kukaan ei saa ehdotonta enemmistöä, järjestetään toinen kierros kaksi viikkoa myöhemmin.
Kokoomuksen Sauli Niinistön kannatus on tällä hetkellä poikkeuksellisen korkea, mutta yleisen uskomuksen mukaan vaalissa tarvitaan toinen kierros. Niinistön takana tullaankin käymään kova mittelö siitä kuka on se joka pääsee toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan. Puolueiden kannattajat alkavat vähitellen ryhmittyä omien ehdokkaittensa taakse. Valituksi tullakseen ehdokkaan on saatava kannatusta yli puoluerajojen. Tilanne on mielenkiintoinen ja voi muuttua. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu, joten ylimielisyyteen ei luulisi olevan varaa yhdelläkään ehdokkaalla tai puolueella.

Perussuomalainen vaihtoehto

Puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini valittiin yksimielisesti Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi lauantaina 15. lokakuuta pidetyssä puoluevaltuuston kokouksessa. Puheenjohtaja Soini ilmoitti lähtevänsä presidenttikisaan tosimielellä ja puolustamaan perussuomalaisuutta. Soinin mukaan hänen minimitavoitteensa on päästä presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Hän odottaa mielenkiintoista, hyvää vaalia, jossa panokset ovat kovat.

Kansanedustaja Jussi Niinistö on lupautunut toimimaan Timo Soinin vaalipäällikkönä kuten oli jo viime presidentinvaaleissakin 2006. Kampanjapäällikkönä toimii Jukka Jusula. Taustalla häärää myös puoluetoimiston pieni mutta terhakka tiimi.

Vaalityötä teemme jälleen perinteiseen Perussuomalaiseen tapaan suurella sydämellä, ei suurella rahalla. Tämän mahdollistaa perussuomalaisten ainutlaatuinen voimavara, aktiivinen kenttäväki.

Puolueella on voimassa olevat hyvät ohjelmat ja linjallamme on vahva kannatus Suomen kansan keskuudessa. Varmasti saamme myös hyvän kampanjan pystyyn, mutta jotta se tuo myös menestystä tarvitsemme ensin ja ennen kaikkea omien jäsentemme sekä kannattajiemme tuen. Perussuomalaisella puolueella on hyvä vertailunkestävä presidenttiehdokas jota voi hyvillä mielin tukea ja jonka valinnan eteen kannattaa ponnistella. Tehdään työ yhdessä ja annetaan hyvän kiertää.


Ossi Sandvik
puoluesihteeri
Julkaistu 11.11.2011 klo 07:00