ARTIKKELIT
Martti Mölsä - rehellinen ja luotettava rakennusmestari
Perussuomalainen Martti Mölsä sai viime kevään eduskuntavaaleissa 4 429 ääntä ja nousi puolueensa hirmuvoiton avulla eduskuntaan. Kuka tämä ainoana punkalaitumelaisena eduskuntaan ehdolla ollut mies oikein on?
Martti Mölsä syntyi 1952 Kihniössä ja muutti Punkalaitumelle 1961. Hänen perheeseensä kuuluu Oili-vaimon lisäksi kolme aikuista tytärtä. Mölsä valmistui rakennusmestariksi vuonna 1977 ja sai rakennusvalvojan pätevyyden 1987. Hän on toiminut kotipaikkakunnallaan yksityisyrittäjänä jo 1980-luvulta lähtien. Mölsä on toiminut erilaisissa rakennusprojekteissa vastaavan mestarin, valvojan ja rakennuttajan tehtävissä. Oman yrityksen, Rakennuspalvelu Martti Mölsä Oy:n hän perusti vuonna 1983. Yritys tarjoaa rakennusalan palvelevaa asiantuntemusta: mm. suunnittelua, rakennusvalvontaa ja isännöintiä.

Yhteisten asioiden hoitaja

Yhteisten asioiden hoito on Martti Mölsälle hyvin tärkeä osa elämää. Hän on mukana aktiivisesti Perussuomalaisten toiminnassa, kunnallispolitiikassa ja yrittäjäyhdistyksen toiminnassa. Perussuomalaisuus on Mölsälle kodin perintöä, sillä hänen isänsä toimi Satakunnan piirin piirisihteerinä ja oli Veikko Vennamon hyvä ystävä.

Mölsä on ollut mukana politiikassa 1980-luvulta asti, toimien mm. SMP:n Satakunnan pirijärjestön puheenjohtajana vuosina 1992-1995. Perussuomalaisten Satakunnan piirin puheenjohtajana hän toimi vuosina 1996-2001. Punkalaitumen kunnan vaihdettua maakuntaa Satakunnasta Pirkanmaalle, Mölsä siirtyi mukaan Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin toimintaan. Tällä hetkellä hän on piiriyhdistyksen hallituksen 2. varapuheenjohtaja.

Kunnallispolitiikassa Martti Mölsä on ollut mukana 1980-luvun alkupuolelta asti. Punkalaitumen kunnanvaltuustoon kuntalaiset valitsivat hänet vuonna 1985, jossa hän toimii edelleen. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Martti Mölsä oli Punkalaitumen ääniharava 144 äänellä ja koko Pirkanmaan äänikuningas prosentuaalisesti (7,3 % annetuista äänistä). Valtuutetun tehtävien lisäksi Mölsällä on ollut lukuisia luottamustoimia erilaisissa lauta- ja toimikunnissa.

Martti Mölsä on ollut mukana Punkalaitumen Yrittäjät ry:n toiminnassa vuodesta 1984 alkaen. Paikallisyhdistyksen hallitukseen hänet valittiin vuonna 1985 ja yhdistyksen puheenjohtajaksi vuonna 2003. Puheenjohtajan pesti jatkuu edelleen. Hänen puheenjohtajakaudellaan paikallisen yrittäjäyhdistyksen jäsenmäärä on kaksinkertaistunut ja on nyt yli 100 jäsentä. Yrittäjien järjestäytyminen on Punkalaitumella maakunnan kärkeä; 64 % yrittäjistä kuuluu yhdistykseen. Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen Mölsä valittiin vuonna 2010.

Harrastuksista voimia työhön

Nykyinen kansanedustajan työ vie suurimman osan Martti Mölsän ajasta, mutta sen lisäksi hänen pitää edelleen paneutua kunnanvaltuutetun tehtävään ja muihin luottamustoimiin. Oman yrityksen pyörittäminen ottaa myös oman aikansa. Vastapainona tälle kaikelle Mölsä harrastaa mm. öljyvärimaalausta, metsänhoitoa ja avantouintia. Hyvänä lisänä näille fyysistä ja psyykkistä jaksamista edistäville harrastuksille on tähtitiede. Erityisen hyvän tilan mietiskelylle antaa oman savusaunan terassi. Tähtitaivaan tiirailu kaukoputken läpi savusaunan lämmityksen lomassa pimeinä talvi-iltoina, rauhoittaa ja on parasta vastapainoa hektiselle elämälle Arkadianmäellä. Kaiken kruunaa löylyttely ystävien seurassa savusaunan lauteilla.

Muutos on välttämätöntä!

Martti Mölsän viesti äänestäjilleen eduskuntavaalikampanjassa oli selkeä: ”Tulevissa eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen kohtalo. Meille suomalaisille riittävä hyvän tahdon kohde on oma maamme ja sen kansalaiset, Ei EU tai muiden maiden velat.” Kansa ilmaisi luottamuksensa Mölsälle ja työ Arkadianmäellä alkoi viime huhtikuussa. Kansanedustajan tehtäviin kuuluu myös toimiminen ympäristövaliokunnassa.

Nyt kun eduskunnan syysistuntokausi on päässyt hyvään vauhtiin, päällimmäisinä asioina Martti Mölsän mielessä pyörivät tällä hetkellä nykyisen hallituksen päätökset uuden kuntauudistuksen toteuttamisesta ja Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettavien valtion takausten enimmäismäärän korotus 7,9 miljardista eurosta 13,9 miljardiin euroon. Molempien toimien toteuttaminen tietää käyntiä suomalaisen veronmaksajan kukkarolla. Näissäkin asioissa Mölsä aikoo olla pienen ihmisen asialla ja siihen tarvitaan yhteistyötä. Hän huomauttaa, ettei eduskunnassa ja ylipäätään politiikassa ajeta yksin mitään asioita läpi. Eduskuntatyö on yhteistyötä. Lisäksi oppositiosta vaikuttaminen on vielä haasteellisempaa.


Teksti: Aki Mikkolaa
kansanedustaja Martti Mölsän avustaja

Julkaistu 13.11.2011 klo 07:00