ARTIKKELIT
Lahden perussuomalaisilla runsaasti yleisöä markkinatoritapahtumassa
Lahden Perussuomalaiset ry järjesti Lahden kauppatorilla yleisötilaisuuden markkinapäivänä. Yleisölle tarjottiin telttakatoksessa lämmintä glögijuomaa mausteiden ja piparkakkujen kera. Yleisöä kertyi viiden tunnin pituisen rupeaman ajan niin paljon, että lähes 600 Perussuomalainen –lehteä lähti kävijöiden mukaan.
Lahden uusi järjestösihteeri Maarit Tuomi oli ensi kertaa jakelemassa lehtiä ja keskustelemassa yleisön kanssa.

- Tietysti Kreikka ja tulevat presidentinvaalit kiinnostivat ihmisiä. Kaikki olivat hyvin myönteisellä mielellä, Tuomi kertoi.

Hän totesi yleisöön saavan helposti yhteyden, kun iloinen ja aktiivinen. Hänen mielestään tapahtumien järjestäminen on tärkeää sekä esillä olon vuoksi ja että ihmiset pääsevät kyselemään puolueen näkökulmia eri asioihin.

- Jos olemme kotona piilossa, niin eihän meistä kukaan tiedä mitään. Tästä lähdetään jo kohti ensi vuoden kunnallisvaaleja, Tuomi tuumi.

Soinilla kova kannatus

Lahden Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Paavo Rautkoski hääri myös koko ajan torilla. Ajoittain hänen ympärillään oli monen keskustelijan ryhmä.

- Tilanne näyttää erittäin hyvältä. Tänään oli hiukan tuulinen sää, mutta nousua on selvästi ilmassa. Väkeä oli enemmän kuin edellisessä tapahtumassa, Rautkoski arvioi.

- Ihmiset tiedostivat kunnallisvaalien lähestymisen vajaan vuoden päästä. Presidentinvaalien osalta näyttää myös siltä, että Timo Soinilla on jo kova kannatus. Tietysti Kreikka ja eläkeasiat kiinnostivat yleisöä.

Uusia jäseniä ja kunnallisvaaliehdokkaitakin osasto sai toritapahtuman aikana. Ehdokkaat hyväksyy haastattelun jälkeen lopullisesti paikallisyhdistyksen hallitus.

Lahteen odotetaan omaa jytkyä

Lahden kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Rami Lehto oli myös tyytyväinen tapahtuman antiin. Aamun ensimmäinen hämärän peittämä tunti oli hieman hiljaisempi, mutta sitten väkeä alkoi vyöryä sankasti paikalle.

- Kaikki tarjottava meni. Ihmiset ovat innoissaan vieläkin, meitä ei ole unohdettu eduskuntavaalien jälkeen. Hyvältä näyttää jo kuntavaalienkin osalta. Ihmiset kävivät kannustamassa kovasti. Kehottivat tekemään jytkyn Lahden kunnallisvaltuustoon, Lehto kuvaili tilannetta.

Hänenkin osaltaan kansalaiset halusivat keskustella Kreikasta, kustannusten noususta, eläkkeistä ja kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen saama julkisuuskin oli huomioitu.

Toritapahtumien osalta Lahden Perussuomalaiset ry pitää sydäntalven ajan taukoa, mutta seuraava järjestetään jo kevättalven puolella ensi vuonna. Nyt odotetaan vain innokkaasti Timo Soinin saapumista Lahteen presidentinvaalien kampanjan merkeissä.

Teksti ja kuva:
Lasse Koskinen


Julkaistu 13.11.2011 klo 14:00