ARTIKKELIT
Kimmo Kivelä kansalaisena 50 vuotta
Kuopion vehmersalmelainen kansanedustaja, rovasti ja merkonomi Kimmo Kivelä saavutti miehen iän 5.10.2011. Tapahtumaa juhlittiin Vehmersalmen seurakuntakodilla lämpimissä tunnelmissa parin sadan kannattajan ja ystävän kanssa.
Kansan miehenä ja pidettynä seurakunnan paimenena Kimmo otti vastaan lämpimästi niin nuoret kuin iäkkäämmätkin vieraat, jotka ojensivat lämpimän käden kera monenlaista tuotavaa, siitä huolimatta, että kutsussaan Kimmo oli pyytänyt tukemaan Kuopion Palloseuran juniorityötä ja Aholansaaren Säätiötä. Kättelyn ja onnittelujen jälkeen kaikki saivat syödäkseen maittavaa lihakeittoa kotoisen ruis- tai ohraleivän kera.

Tilaisuutta juhlistivat myös Kuopion Hiippakunnan piispa Wille Riekkinen ja puheenjohtaja Timo Soini.

Parin tunnin rupattelun jälkeen juhlaväki siirtyi Vehmersalmen kirkkoon, jossa pidettiin harras ja lämmin iltahartaus. Puheiden lomassa veisattiin tuttuja Siionin virsiä ikääntymiseen ja katoavaisuuteen liittyen. Hartaudessa puhui myös hiippakuntadekaani Sakari Häkkinen, joka vertasi Kimmoa Lasarukseen osuvin sanakääntein. Suomussalmen kirjailija ja runoilijapappi Risto Kormilainen lausui päivänsankarille tekemänsä runon, josta huokui Kivelän pappisura ja nuoruuden poliittiset ihanteet sekä yksinkertaiset vapaa-ajan nautinnot.

Piispa Riekkinen totesi Kimmolle, että sinutkin "nitistetään" kuten meidät kaikki, mutta jokainen pelastuu kuten Jeesus on jo toteen näyttänyt. Piispa Willen puhe oli nuorelle kansanedustajalle ojentava ja ohjaava, mutta samalla lämmin, toivottaen kansanedustaja Kimmolle jaksamista uudessa tehtävässä kansalaisten hyväksi.

Timo Soini kertoi onnittelupuheessaan pitkästä ystävyydestä Kimmon kanssa poliittisen uran alkutaipaleelta. Hänen sanojensa mukaan hänestä piti tulla teologi ja Kimmosta valtiotieteilijä, vaan toisin kävi. Mutta nyt he istuvat peräkkäin istuntosalissa tasavertaisina suomalaisten puolustajina.

Kiitospuheessaan Kimmo Kivelä suuntasi sanansa läsnä olevalle juhlaväelle toteamalla muun muassa, että elämänkulku on yllätyksiä täynnä ja ihmisen osa on ihmetellä Jumalan johdatuksen merkillisyyttä. Elämä on joukkuepeliä ja tarvitsemme toisiamme yhteisen hyvän rakentamiseen ja toistemme tukemiseen.


Teksti: Markku Tomperi
Kuva: Soisalon Seutu


Julkaistu 15.11.2011 klo 08:00