ARTIKKELIT
Varkauden seudun Perussuomalaiset rakensivat saunalautan
Varkauden seudun Perussuomalaiset ry halusi vastineen kaupungin mahdollisesti tukemalle ravintolalauttahankkeelle, joka oli tarkoitus osittain verovaroin rakentaa ja antaa yrittäjille.
Toivo Pelkonen soitti toukokuussa Pekka Kedolle ja kysyi "mitäs, jos Pekka rakennetaan saunalautta kierrätysmateriaaleista ja annetaan se sotaveteraanien ja pitkäaikaistyöttömien käyttöön käyttökustannusten hinnalla". Pekasta idea oli aivan mahtava ja se päätettiin toteuttaa yhteisistä materiaaleista -ilman yhtäkään euroa Varkauden verovaroista.

Lautta on tarkoitus laskea vesille vappuna ensi vuonna. Itse saunamökki on jo viimeistelyä vaille valmis. Toinen ovi vie saunaan, ja toisen oven takana on nukkumatila. Mökin yhteyteen rakentuu vielä pieni kalustettu terassi ja käymälä. Myös mökin alle tuleva ponttoonipohja on vielä työn alla.

Saunalautta on rakennettu suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaaleista. Lautan alle tulevat septitankit säilövät jätteet, joten luontoa lautta ei kuormita.

Lähtökohtana liikuntarajoitteiset ja vähävaraiset

Saunalautta on suunniteltu erityisesti iäkkäitä, liikuntarajoitteisia ja vähävaraisia ihmisiä ajatellen. Saunalautan käyttö tulee olemaan pääasiassa maksutonta. Yksityiskäyttöön sitä voi vuokrata. Lautassa on moottori, joten sitä voi tarpeen mukaan siirtää joko itse ajamalla tai hinaamalla.

Sijoituspaikasta ei ole vielä varmuutta, mutta keskustelut ovat käynnissä parasta aikaa. Paikan valintaan liittyy myös lupa-asioita, joita selvitellään.

Saunalautan omistaa yksityishenkilönä Toivo Pelkonen. Lauttaa hallinnoi ja vuokraa Varkauden seudun Perussuomalaiset ry. Lautan nimeksi tulee ”Soisalon saunalautta”.

Kuva: Pasi Paananen
Teksti: Mikko Kähäri


Julkaistu 25.11.2011 klo 07:00