ARTIKKELIT
Toisenlaiset itsenäisyyspäivän juhlat
Heikki Hurstin perinteiset itsenäisyyspäivän juhlat pidettiin Hakaniemen torilla klo 6.12., tarjolla oli ilmaista ruokailua ja ohjelmaa. Tapahtuman järjesti Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö. Leipäjonossa kävi noin 2000 avuntarvitsijaa.
Heikki Hursti luki ruokarukouksen kehomme ravinnoksi. Hursti pyysi, että Suomessa olisi joskus se päivä jolloin kenenkään ei tarvitsisi nähdä nälkää ja kurjuutta, vaan meillä kaikilla olisi hyvä olo, jossa voisimme kuunnella ja tukea toinen toisiamme.

Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö aloitti toimintansa 1960-luvulla, ja sen perusti sosiaalineuvos Veikko Hursti. Nykyään toimintaa jatkavat Hurstin sisarukset toiminnanjohtajana Heikki Hursti.

Hurstin laupeudentyö toimii jakamalla vaate- ja ruoka-avustuksia ympäri vuoden, sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Tutuimmiksi tapahtumiksi ovat muodostuneet perinteiset Köyhien Linnanjuhlat Hakaniemen torilla ja Joulujuhla Töölön kisahallissa jouluaattona. Tapaninpäivänä pidetään rääppiäiset, mitä jouluaatosta on jäljelle jäänyt.


Teksti ja kuvat: Harri Lindell


Julkaistu 09.12.2011 klo 15:13