ARTIKKELIT
Loppuvuoden kuulumiset Oulusta
Oulussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous 19.11.2011 ennenkin monia kertoja kokouspaikkana toimineessa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa. Kohtuullisen hyvin oli kokouskutsu tavoittanut jäsenistön, sillä kokousedustajia kirjattiin neljäkymmentä ja osallistujia kaikkiaan kuutisenkymmentä.
Kokous alkoi hiljaisella hetkellä edesmenneille aktiivijäsenillemme Timo Isolalle ja Esko Sikkilälle. Monen tunteet nousivat pintaan ja ajatukset hakivat selitystä elomme tarkoitukseen. Ikävää ja väistämätöntä on vaikea sulattaa.

Syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Veijo Väänänen ja sihteeriksi Anne Snellman. Piirin puheenjohtajan valinta oli ehkä odotetuin tapahtuma ja se menikin äänestykseksi kahden ehdokkaan välillä. Vastakkain olivat pitkäaikaisimmat aktiivimme Ahti Moilanen ja Paula Juka, joilla molemmilla on jo näyttävä puheenjohtajatausta ja yhteistyö piirimme historiassa.

Äänestyksen jälkeen puheenjohtajaksi valittiin Paula Juka äänin 27-11. Kaksi kokousedustajaa äänesti tyhjää. Kokeneissa käsissä siis jatketaan kohti tulevia vaaleja.

Piirihallitus kasvoi kokoa

Piirihallituksen kokoa kasvatettiin aiemmasta kymmenestä jäsenestä neljääntoista ja siihen valittiin seuraavat henkilöt alueellisin perustein (henkilökohtaiset varajäsenet on merkitty sulkuihin nimen perään):

Koillismaa ja Oulu pohjoinen: Seppo Leskinen (Aaro Paakkari), Haukipudas, Teuvo Appel (Tapio Jussila), Kiiminki ja Juho Kellolampi (Kari Tykkyläinen), Pudasjärvi.
Oulun ympäristö: Vaili Jämsä-Uusitalo (Marjukka Pirinen), Jouni Hartikka (Janne Koskela), Raimo Rautiola (Jaakko Partanen), Jari Pirinen (Hilkka Sahavirta), Oulu, Anne Snellman (Juho Kamppuri), Oulunsalo ja Ahti Moilanen, Utajärvi (Tuomas Okkonen, Lumijoki).
Raahen ympäristö: Veikko Laurukainen (Mauri Krankkala), Siikajoki ja Lasse Mikkola, Vihanti (Martti Eskola, Siikajoki).
Siikalatvan ympäristö: Seppo Pikkula, Siikalatva (Jarmo Viinala, Haapavesi).
Ylivieskan ympäristö: Vesa Jaakola, Nivala (Marja Onnela, Ylivieska).
Kärsämäen ympäristö: Aimo Remes, Kärsämäki (Lasse Vuolteenaho, Haapajärvi).

Perussuomalaista presidenttiä odotetaan

Yhteensattumien ja sairastapauksien vuoksi paikalle ei päässyt yksikään Oulun piirin kansanedustajistamme, mutta asiaa paikkasi uuden järjestösihteerimme Juha Liukkosen esittäytyminen kokousväelle. Juhan terveiset puoluetoimistolta olivatkin kannustavia ja kenttäväkeä motivoivia.

Oulussa odotetaan myös ensimmäistä perussuomalaista presidenttiä enemmän kuin ääneen uskalletaan sanoa. Tulemme tekemään kaiken voitavamme sen eteen, että saamme Timo Soinista vahvan suunnannäyttäjän ulkopolitiikkaan ja presidentin, jolla riittää rohkeutta, kykyä ja visioita sanoa sanottavansa myös kotimaamme sisäpolitiikkaan. Puolueväen ei tule pelätä sitä, etteikö hyvä kehitys jatkuisi puolueen osalta, vaikka Timo olisikin presidenttinä, sen verran hyvässä opissa olleita puolueaktiiveja istuu nyt kansanedustajina ja muissa merkittävissä tehtävissä puoluehallinnossa.

Oulun piirissä olemme saaneet myös reippaasti uusia aktiivisia jäseniä. Piiritoimistomme muutto sujui sutjakkaasti joulukuun ensimmäisenä päivänä ja nyt meillä on näyttävä paikka katutasossa omalla sisäänkäynnillä.

Piirimme puolesta kiitän koko jäsenistöämme kuluneesta tapahtumarikkaasta vuodesta ja toivotan samalla rauhallista joulua ja lupsakkaa loppuvuotta sekä onnellista, antoisaa ja mielenkiintoista tulevaa vaalivuotta.


Jari Pirinen
toiminnanjohtaja
Perussuomalaisten Oulun piiri ryJulkaistu 15.12.2011 klo 07:00