ARTIKKELIT
Luonnonvoimia ja muita mullistuksia
Monen joulunvietto päättyi Tapaninpäivän myrskyyn, jonka seurauksena monissa talouksissa vietettiin askeettista elämää jopa vuoden vaihteeseen ja ylikin. Myrsky kaatoi puita sähkölinjoille ja teille. Vuoden lyhimmän päivänvalon aikaan sattunut sähkötön jakso vei mukanaan valon ja lämmön, sulatti pakastimet, aiheutti vesipulan ja monta muuta harmia.
No, vaikeudet on voittamista varten, mutta kyllä niitä ilmankin pärjäisi. Vähän huonoa noissa oloissa on lepääminen ja valmistautuminen arjen askareisiin.

Politiikan mannerlaatat liikahtivat vuonna 2011

Vuodenvaihde on hyvä hetki tarkastella mennyttä vuotta. Tässä vain lyhyesti ja Perussuomalaisesta näkökulmasta. Eduskuntavaaleissa tehtiin historiaa kansan äänestettyä 39 perussuomalaista Arkadianmäelle. Valittujen kansanedustajien määrällä mitattuna tulos lähes kahdeksankertaistui. Puolueen tulos koheni kertasyöksyllä 15 prosenttia ja ääniosuus nousi 19,1 prosenttiin. Perussuomalaiset nousi Suomen kolmanneksi suurimmaksi. Vaalivoitto on Suomen parlamentaarisen historian kovimpia tapauksia. Eduskuntavaaleissa minulla oli kunnia toimia Perussuomalaisten valtakunnallisena vaalipäällikkönä.

Uutta voimaa ja kokemusta

Perussuomalainen jäsenistö kokoontui viikkoa ennen juhannusta puoluekokoukseensa Tampereelle. Mittavan kokouksen järjestely on vaativaa puuhaa, mutta osanottajien runsauteen osattiin varautua ja kokous oli onnistunut. Puoluekokouksen henkilövalinnoissa puolueen puheenjohtajaa ei haastettu, mutta varapuheenjohtajat vaihtuivat entisten luopuessa. Tilalle saimme äänestäen sopivasti uutta nuorta voimaa, sekä pitkän linjan kokemusta. Puoluesihteeristäkin äänestettiin. Sain Tampereella vahvemman mandaatin mitä koskaan aiemmin.

Piiri- ja paikallisyhdistysten sääntömääräiset syyskokoukset on pidetty. Puolueen kasvun myötä kiinnostus johtopaikoille on lisääntynyt, siitä seuraa äänestystilanteita, jotka kuuluvat normaaliin järjestödemokratiaan. Valinnat tehdään toimikaudeksi, joko äänestäen tai ilman, mutta sitten pulinat pois. Tehtyihin päätöksiin on tyytyminen. Valituille kuuluu tuki ja työrauha.

Yhdistysten johtoon valittujen johdolla mennään tuleviin kuntakohtaisiin vaaleihin. Tarvitaan sitoutumista, yhteistyökykyä ja -halua. Tehdään yhdessä töitä kunnon kuntajytkyn eteen. Ennen sitä äänestetään Soini pressavaalien toiselle kierrokselle, silloin lopullisesti ratkaistaan kenestä tulee Suomelle uusi presidentti.


Ossi Sandvik
Puoluesihteeri
Perussuomalaiset rp

Julkaistu 08.01.2012 klo 07:00