ARTIKKELIT
Kuusamossa valmistaudutaan jo kunnallisvaaleihin
Kuusamon Perussuomalaiset järjestivät lauantaina 7.1.2012 yleisötilaisuuden, jossa olivat mukana Oulun vaalipiirin kansanedustajat Pentti Kettunen ja Pirkko Mattila.
Tilaisuuden avasi yhdistyksen puheenjohtaja Esko Törmänen. Kansanedustaja Kettunen kertoi terveiset eduskuntaryhmältä ja suoritti poliittisen tilannekatsauksen. Kettunen vakuutti, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tinkimättömästi sillä linjalla, mitkä olivat puolueemme vaalitavoitteet ja vaalilupaukset ennen viime kevään eduskuntavaaleja.

- Me emme syö sanojamme emmekä petä äänestäjiämme niin kuin tekee ministeri Arhinmäen johtama vasemmistoliitto, vakuutti kansanedustaja Kettunen.

Kettunen palautti kuulijoiden mieliin perussuomalaisten EU-poliittisen linjan ja loi katsauksen perussuo-malaisten verolinjauksiin.

- Verot maksukyvyn mukaan ja suurituloisia ja rikkaita on verotettava nykyistä enemmän.

- Joulukuussa presidenttiehdokas Arhinmäki televisiossa vaati suurituloisten ja rikkaiden verotuksen kiristämistä eikä muistanut, että edellisenä päivänä hän ja vasemmistoliiton koko eduskuntaryhmä äänesti eduskunnan täysistunnossa juuri tätä linjaa vastaan kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä täysistunnossa ehdotti suurituloisten ja rikkaiden verotuksen kiristämistä. Näin lyhyt muisti on ministeri Arhinmäellä, totesi Kettunen.

Kansanedustaja Pirkko Mattila käsitteli puheenvuorossaan maa- ja metsätalousvaliokunnassa esillä olleita asioita ja toi tilaisuuteen Oulun piirin terveiset.

Kuusamolaissyntyinen tohtori Matti Kyllönen loi katsauksen historiaan ja palautti kuulijoiden mieliin, millä tavalla maamme syrjäiset alueet ovat kehittyneet vuosisatojen aikana. Nykykehitystä Kyllönen ei nähnyt myönteisenä.

Metsätalousyrittäjän näkökulmaa valaisi pitkäaikaisen SMP:n kansanedustajan J. Juhani Kortesalmen poika Joukamo Kortesalmi. Hän oli tehnyt metsäasioista muistion, jonka hän luovutti kansanedustajille.

Kansanedustajia tapaamaan tuli myös paikallisen sahan Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Jouko Virranniemi. Hän oli huolissaan niistä esteistä, jotka estävät puuvarojemme järkevää käyttöä. Hänen tuorein huolensa oli hallituksen päätös, jolla leikataan kuljetustukea kuusikymmentä prosenttia. Näillä kaikilla toimilla edistetään maaseutumme autioitumista ja työpaikkojen menetyksiä syrjäisillä alueillamme.

Kuusamossa oli selkeästi nähtävissä innostunut ilmapiiri. Ensin käydään presidentin vaalit ja sen jälkeen keskitytään kunnallisvaaleihin. Ehdokassuostumuksiakin on jo olemassa, paikallinen järjestöväki totesi.


Teksti: Jaana SankilampiJulkaistu 27.01.2012 klo 08:50