ARTIKKELIT
Luottoluokituksemme uhkaa laskea
Perussuomalaiset ovat useissa yhteyksissä olleet huolestuneita luottoluokituksemme laskusta. Asiaa ei ole haluttu selventää edes kansanedustajille, saati sitten kansalle.

Luottoluokitus kuuluu samaan kategoriaan kritisoimamme EU-politiikan kanssa. Vaikka kaikki asioita seuraavat tietävät Perussuomalaisten olevan oikeassa, sitä ei ole haluttu myöntää. Perussuomalaisten esille nostamat asiat ovat vaikeita ja niihin vastaaminen on hankalaa. Suomen edun mukaista olisi kuitenkin keskustella vaihtoehdoista, eikä vain leimata Perussuomalaisia populisteiksi ja mustamaalata linjaamme.

Luottoluokitukseen vaikuttaa bruttokansantuote ja suurta osaa laskukaavassa esittää velkamäärä. Miljardeiksi kasvaneet vastuumme ovat täysin velkarahan varassa. Tästä syystä luottoluokituksemme on vaarassa laskea, se on seurausta EU politiikastamme.

Vanhat puolueet ovat puhuneet paljon vastuunkannosta, miten se on näkynyt? Vaalipuheiden lupaukset ovat kääntyneet ympäri ja ministeriauton kyydittävänä olemisen hintana on ollut liittovaltiokehityksen kiihdyttäminen. Meille moinen takinkääntö ja vastuuttomuus ei käynyt, eikä käy. Meille Suomen etujen ja itsenäisyyden mukainen suoraselkäinen politiikka maksoi hallituspaikan menettämisen, tunnemme vastuumme. Olisikohan nyt viimeinkin aika kuunnella Perussuomalaisia?

Hallitusohjelman kirjoitettu toivio-osa koki ensimmäiset muutoksensa syksyn talousarviokäsittelyssä. Nämä muutokset tulevat jatkumaan, Kokoomusjohtoinen vasemmistopolitiikka tulee kokemaan täyskäännöksen. Lähes kaikissa hallitusohjelman kohdissa mitkä on koettava oikeansuuntaisiksi, muuttuvat perälautakirjauksen johdosta. Maatamme johdetaan ensi keväästä alkaen täysin oikeistopolitiikan opein. Leikkauslistoja, kuntien pakkoliitoksia ja tasaverojenkorotuksia tullaan näkemään. Sosiaalipolitiikka on häviäjän osassa. Hetken saamme vielä hengähtää, sillä suurimmat muutokset tulevat vasta kunnallisvaalien vaalipuheiden jälkeen.


Ari Jalonen
kansanedustaja
Perussuomalaiset
 

Julkaistu 02.02.2012 klo 07:00