ARTIKKELIT
Kolmen kauden demarikansanedustaja siirtyi Perussuomalaisiin
Kolmen kauden kansanedustaja Peter Muurman Haminasta jätti demarit ja siirtyi Perussuomalaisiin. Ratkaisun taustalla vaikutti muun muassa huoli Suomen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden säilymisestä.
Entinen kansanedustaja ja pitkän linjan demarivaltuutettu Peter Muurman Haminasta on siirtynyt Perussuomalaisiin. Erottuaan SDP:stä 1.1.2012 alkaen Muurman istuu nyt Haminan kaupunginvaltuustossa sitoutumattomana. Seuraaviin kunnallisvaaleihin hän osallistuu Perussuomalaisten listalta ja puolueen jäsenhakemus on parhaillaan puoluehallituksen käsiteltävänä.

- Päätöksen kypsyminen oli pitkä ja hiljainen prosessi, viime kädessä omantunnon kysymys. Prosessin aikana jouduin tekemään itselleni selväksi, etteivät minun ja SDP:n ajatusmaailmat enää kohtaa. Toisaalta Perussuomalaisten politiikkaa seuranneena huomasin ajatusteni kulkevan samoja ratoja heidän kanssaan, Muurman kertoo.

Tällaisia Muurmanille tärkeitä asioita ovat esimerkiksi Suomen itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus, jotka EU:n liittovaltiokehityksen myötä nyt ovat pahasti uhattuina.

- Eurokriisi on nostanut pintaan sen uhan, joka aiemmin pysyi piilossa. Siirtymä liittovaltion suuntaan oli ennen huomaamatonta, mutta talouskriisin myötä kehitys on kiihtynyt ja kärjistynyt. EU:n muuttuminen liittovaltioksi tarkoittaisi sitä, että kaikki päätösvalta siirtyisi Saksalle ja Ranskalle. Haluammeko tosiaan, että Suomen asiat ja ongelmat ratkaistaan tulevaisuudessa Berliinissä? Minä en ainakaan halua.

Perussuomalaisuudessa ei ole mitään pelättävää

Peter Muurman on myös pannut merkille sen strategian, jolla valtaapitävät pyrkivät järjestelmällisesti mustamaalaamaan Perussuomalaisia. Strategia pitää sisällään kolme päämäärää: ensimmäiseksi Perussuomalaisten kannatuksen kasvu yritetään pysäyttää, toiseksi puolueen sanomiset ja mielipiteet pyritään lamauttamaan ja kolmanneksi luomaan rintama, jossa kaikki muut ovat Perussuomalaisia vastaan.

- Taktiikka on aivan selkeästi nähtävissä. Minä haluan protestoida tällaista vastaan ja osoittaa ettei se pure. Yksi ratkaisuuni liittyvistä tekijöistä oli nimenomaan se, että haluan omalla esimerkilläni osoittaa, ettei ole mitään pelättävää siinä että on rohkeasti ja rehellisesti perussuomalainen. Yhteiskunnallisessa paineessa ei yksilölle aina ole kovin helppoa tehdä tällaista ratkaisua, mutta niin pitää vain tehdä.

Peter Muurman liittyi SDP:hen vuonna 1966 ja oli demaripuolueen jäsen 45 vuotta, toimien tänä aikana lukemattomissa luottamustehtävissä, muun muassa kansanedustajana kolme kautta vuosina 1975-87, Vantaan kaupunginvaltuutettuna viisi kautta, Kekkosen valitsijamiehenä kerran ja Koiviston valitsijamiehenä kaksi kertaa.

Teksti: Mika MännistöJulkaistu 04.02.2012 klo 08:27