ARTIKKELIT
Vastuuta on jaettava enemmän
38-vuotias metsätalousinsinööri Raul Lehto Pyhtäältä on valittu Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtajaksi tämän vuoden alusta lähtien. Lehto on myös puoluevaltuuston jäsen, kunnanvaltuutettu ja Kymen piirin ainoa kirkkovaltuutettu.
- Aikaisemmin, kun meitä oli vain vähän, oli kaikki paljon helpompaa. Nyt kun on tullut lisää alueosastoja, on ruvettava jakamaan lisää vastuuta ja velvollisuuksia ja saatava lisää tekijöitä. Täältä rannikolta ei kukaan voi lähteä Etelä-Karjalaan sanelemaan mitä on tehtävä, sillä eri alueilla asuvat ihmiset tietävät omat asiansa parhaiten. En ole mikään Kekkonen, joten pidän enemmän tällaisesta tekemisen tavasta, Lehto kertoo.

Haasteita Kymen piirille tuottaa myös muista puolueista tulevien uusien jäsenten sulauttaminen puolueeseen. Parannuksen tehneet ovat tervetulleita Perussuomalaisiin ja erilaiset näkemykset ovat myös vahvuutemme, mutta puolueen sisälle ei voi lähteä luomaan uutta puoluetta. Se vaatii paljon kaikilta osapuolilta.

- Kun työ on saatu kunnolla käyntiin, pitää alkaa luoda paikallista yhteistyötä myös muiden puolueiden kanssa. Kunnallisvaalit ovat suuri ponnistus kaikille ja valtuutettuja tulee varmasti lisää. Siinä vaiheessa pitää yhteistyön sujua myös muiden puolueiden kanssa.

Rakentaja ja tekijä

Raul Lehto kiinnostui politiikasta jo 12-vuotiaana ja jo silloin hänellä oli vahva tunne siitä, että yhteiskunta ei kohtele kaikkia tasavertaisesti. 2000-luvulla Suomen tilanne alkoi näyttää heikolta ja EU vankilalta. Lehtoa tilanne ei miellyttänyt, joten hän alkoi miettiä keinoja päästä vaikuttamaan asioihin. Vuonna 2004 Lehto lähti katsastamaan Perussuomalaisia Kotkan kokoukseen.

- Kannatus oli tuolloin vielä alhaalla, mutta minulle riitti, että puolueella oli juurevat suomalaiset arvot. Perussuomalaisissa miellytti sekin, että puolueen sisällä oli vielä paljon tekemätöntä työtä. Ei ollut vielä valmiita ja vakiintuneita rakenteita, vaan mahdollisuus tehdä itse.

Raul Lehto on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi ja kolme koiraa. Hän asuu omakotitalossa, jonka senkin hän on tehnyt itse. Lehto kävi aikoinaan kalatalousoppilaitoksen ja oli niissä hommissa aikansa, kunnes Ahon lamahallitus ajoi ne alas. Sen jälkeen hän opiskeli metsätalousinsinööriksi ja oli ensin paperipuolella kunnes siellä kävi samalla tavalla. Nyt hän on elintarvikepuolella Daniscon hommissa, työsuojeluvaltuutettu ja luottamusmies. Perussuomalaisiin hän liittyi vuonna 2004, vuodesta 2008 hän oli Kymen piirin varapuheenjohtajana ja puoluevaltuustossa vuodesta 2011.


Teksti: Mika Männistö
Julkaistu 06.02.2012 klo 07:00