ARTIKKELIT
Perussuomalaisten ensi askeleet metallissa
Metallin perussuomalaiset asettivat tavoitteekseen saada kymmenen ehdokasta tuleviin metallityöväen tuleviin liittokokousvaaleihin. Juuri päättyneen ehdokasasettelun mukaan meillä on 7-8 ehdokasta viidessä vaalipiirissä.
Tulos on rohkaiseva ja antaa pohjaa perussuomalaisten metallimiesten jatkotyölle neljän vuoden päähän. Nyt päättynyt ehdokasasettelu osoittaa sen, että SAK:laisessa ammattiyhdistysliikkeessä tarvitaan todella uudistuksia, jotta demokratia vaje voidaan siellä täyttää.

Metallityöväen liiton tulevaisuudenkin kannalta on tärkeätä, että nyt uudistetaan metallin vaalijärjestys. Jäsenten kiinnittäytymisen ja järjestäytymisasteen nostamisen sekä aktivoituminen vaatii jatkossa metallissakin sisäisen avoimuuden ja suvaitsevaisuuden lisäämistä. Metallia ei kovin pitkään hallita suojaamalla kaikilla mahdollisilla konsteilla sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton valta.

Uudistuksia tarvitaan vaalijärjestyksessä niin, että viidenkin tukijan nimi mahdollistaisi ehdokkuuden ja, että kaikki vaaliasiakirjat olisivat avoimesti ja vapaasti saatavissa Internetin kautta kaikille jäsenilleen. Vain tätä kautta varmistetaan myös niiden poliittisten suuntausten mahdollisuudet osallistua metallin vaaleihin joilla ei ole nyt metallin palkkalistoilla toimitsijoita. Myös asenne muokkausta ja muutosta tarvitaan metalliliiton johdon, toimitsijoiden ja ammattiosastojen puheenjohtajien taholta. Metallin arvoissa on selkeästi kirjoitettu suvaitsevaisuus ja se ettei ketään saa syrjiä uskonnon, sukupuolen, poliittisen suuntauksen tai syntyperän johdosta.

Toivon, että nyt meidän perussuomalaisten esitaistelijat, jotka ovat asettuneet ehdokkaiksi, annetaan tehdä rauhassa vaalityötä kuten kaikkien muidenkin. Kaikkinainen uhkailu ja kiusanteko ei rakenna liittoa eteenpäin. Eri galluppien mukaan metallin jäsenkunnassa on vahva perussuomalaisten kannatus, joidenkin mittausten mukaan yli kolmekymmentä prosenttia. Nyt ei näissä vaaleissa johtuen vaalijärjestyksestä ole mahdollista realisoitua vielä tämä kannatuslukema paikkajakoina tulevassa liittokokouksessa.Lisätietoja:
Matti Putkonen
0400 904 447Julkaistu 01.02.2012 klo 08:07