ARTIKKELIT
Uusi paikallisyhdistys Kokemäelle
Perussuomalaiset ovat saaneet oman paikallisyhdistyksen Kokemäelle. Kokemäen Perussuomalaisten perustava kokous järjestettiin sunnuntaina 12.2. Kokous onnistui yli odotusten, sillä osanottajia paikalle saapui 25, mikä on paikallisosaston aloituskokoukselle todella hyvä määrä.
Kokouksessa olivat vieraina kansanedustajat Ari Jalonen Porista ja Anssi Joutsenlahti Kankaanpäästä, joilla oli asiaa muun muassa kuntaliitoksista ja varuskuntien lakkauttamisista. Varsinkin kuntaliitosasiat herättivät kovasti keskustelua – uhkakuva pakkoliitoksista tuntuu kokemäkeläisistä julmalta.

- Totta kai yhteistyöstä voi ja pitää käydä neuvotteluja naapurien kanssa monellakin tapaa, mutta palvelut eivät saisi karata täältä jonnekin muualle, toteaa Kokemäen Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Kauko Ketola.

Tavoitteena kunnallisvaalivoitto

Kokouksessa valittiin myös Kokemäen Perussuomalaisten hallitus. Osaston puheenjohtaja on Kauko Ketola, varapuheenjohtaja Esa Huhtasaari ja sihteeri Mikko Laiho. Hallituksessa istuu myös Carita Grundström-Timoska ja varajäseniksi valittiin Seppo Tuliniemi, Pasi Rännäli ja Satu Valonen.

- Tehtävämme tulee olemaan puolueen toiminnan kehittäminen paikallistasolla. Lähiajan tavoite on saada kunnallisvaaleissa vähintään yksi mutta mieluummin useampikin perussuomalainen Kokemäen kaupunginvaltuustoon, sanoo Ketola.

Kokemäelle lähdettiin alun perin puuhaamaan omaa osastoa Satakunnan piirin puheenjohtaja Seppo Torisevan aloitteesta. Hankkeen puuhamieheksi valikoitui hevosalan yrittäjä Kauko Ketola, joka on ollut Perussuomalaisten jäsen pari vuotta ja toiminnassa tiiviimmin mukana viimeisen vuoden verran.

- Työt vähenivät sen verran että tuli enemmän vapaa-aikaa, joten innostuin mukaan toimintaan aiempaa enemmän. Joka kunnassa ja kaupungissa pitää Perussuomalaisilla olla oma osasto, jotta toiminta saadaan kunnolla käyntiin ja päästään paremmin vaikuttamaan asioihin paikallistasolla. Kokemäelläkin on paljon asukkaita, toistakymmentä puolueen jäsentä ja lisää tulee koko ajan, joten aihetta omalle paikallisosastolle oli, sanoo Ketola.


Teksti: Mika Männistö
Kuvat: Kauko Ketola

Julkaistu 19.02.2012 klo 07:00