ARTIKKELIT
Esittelyssä Samuli Virtanen
Olen Samuli Virtanen, 29-vuotias helsinkiläinen filosofian maisteri ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän tuore kansainvälisten asiain sihteeri.
Toimenkuvaani kuuluu kansanedustajiemme avustaminen kansainvälisissä toimielimissä (esim. Pohjoismaiden neuvosto, Euroopan neuvosto ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö) sekä vastuuvaliokunnissani, joita ovat suuri valiokunta, ulkoasiain valiokunta sekä puolustusvaliokunta. Näiden lisäksi huolehdin kansainvälisestä lehdistöstä sekä suhteista Brysseliin edustajaamme Sampo Terhoon ja EFD-ryhmään.

Eduskunta on minulle ympäristönä tuttu, sillä siirryin nykyiseen toimeeni kansanedustaja James Hirvisaaren avustajan tehtävistä. Kuulin uudesta kv-sihteerin virasta viime vuoden loppupuolella ja päätin Jamesin kanssa juteltuani hakea, koska olen hyvin kiinnostunut kansainvälisestä yhteistyöstä, ja kääntäjän ja tulkin koulutukseni ansiosta minulla on hyvä kielitaito, jota pääsen nyt entistä paremmin hyödyntämään.

Olen ollut perussuomalaisten jäsen kolme vuoden ajan, ja tavoitteeni on olla mukana rakentamassa meistä Suomen suurinta puoluetta, jonka politiikalla on kansan keskuudessa laaja kannatus. Näen tulevaisuuden Suomen hyvinvoivana, itsenäisenä ja mielenkiintoisena maana, joka tunnetaan maailmalla luotettavana ja oikeudenmukaisena toimijana. Sen talousympäristö on houkutteleva investointikohde yrityksille ja sijoittajille, ja kristillisiä arvoja kunnioittava suomalainen yhteiskunta on avoin, heikkoja puolustava ja lähimmäisistä välittävä.

Moni kriitikkomme voi ehkä halveksuen kummastella, miten perussuomalaisilla voi olla kansainvälisten asioiden sihteeri, mutta itse en pidä sitä lainkaan kummallisena. Emme me ole mitään muukalaisvihamielisiä impivaaralaisia, jotka karsastavat kansainvälistä kanssakäymistä. Päinvastoin, perussuomalaiset katsoo ympäröivää maailmaa avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Me pärjäämme sekä Suomessa että maailmalla, koska tiedämme, mistä tulemme ja keitä olemme, ja kaiken lisäksi olemme juuristamme vielä terveellä tavalla ylpeitä. Suomi on meille rakas kotimaa ja ainutlaatuinen jäsen eurooppalaisessa perheessä. Me rakastamme Eurooppaa, mutta suhtaudumme kriittisesti Euroopan unioniin, jonka nykyinen politiikka polkee jalkoihinsa eurooppalaisia perusarvoja.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on hyvä tehdä töitä. Meillä on ennakkoluulottomat ja työtä pelkäämättömät kansanedustajat, jotka ovat todella omistautuneet työlleen, aivan mahtavat avustajat sekä ammattitaitoinen ryhmäkanslia. Kentältä tuleva tuki kruunaa toimivan kokonaisuuden.

Ollaan yhteyksissä. Kuulen mieluusti teistä ja ajatuksistanne!


Samuli Virtanen

Kansainvälisten asiain sihteeri
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
puh. 09 432 3289 / 050 574 1763
samuli.virtanen@eduskunta.fi

Julkaistu 27.02.2012 klo 07:00