ARTIKKELIT
Kuusamossa keskitytään kepu-ylivallan kaatoon
Kuusamon perussuomalaiset aloittivat kunta-Jytkyn valmistelutyöt. Kärkikaartista kuvassa vasemmalta eräopas Juha Poutanen, myyjä Krista Poutanen ja rakennusmies Esko Törmänen sekä yrittäjä Joukamo Kortesalmi.
Kuusamon perussuomalaiset kokoontuivat Kurkijärvellä pidettyyn ylimääräiseen yleiseen kokoukseensa ryhmittymään kuntavaalitaisteluasemiin hyökkäysmuodostelmassa. Keskustan ylivalta-asema kaadetaan nyt, kun sen suorat eduskuntayhteydetkin on saatu katkaistuksi.

Viimeksi käytyjen eduskunta- ja presidentinvaalien perusteella Kuusamon uuteen kaupunginvaltuustoon nousisi peräti 4-8 uutta perussuomalaisedustajaa. Siksi kärkeä päätettiin leventää jo hyvissä ajoin ennen todellista koitosta. Nyt on kuusamolaisillakin todellinen vaihtoehto ja vastaiskun paikka alasajon ja väkimäärän vähenemisen torjumiseksi.

Kuusamon perussuomalaisten kärjen leventäminen alkoi jo osaston syyskokouksessa, jossa uudeksi puheen-johtajaksi valittiin rakennusmies, hirsirakentaja Esko Törmänen. Nyt pidetyssä ylimääräisessä yleisessä kokouksessa perussuomalaisten kuntavaalien vaalipäälliköksi Kuusamossa valittiin yrittäjä Joukamo Kortesalmi, joka kunnostautui suurella henkilökohtaisella panostuksella jo Ison Jytkyn aikaansaamiseen viime eduskuntavaaleissa monilla areenoilla.

Tämän lisäksi perussuomalaisilla on Kuusamossa vahvat äänipohjat – peräti 136 ääntä –  jo viime kuntavaa-leissakin kerännyt myyjä, tarjoilija Krista Poutanen, joka oli paikkakunnan eniten ääniä saaneiden joukossa sijaluvulla 12, mutta jäi valitsematta, koska puolueen saama kokonaisäänimäärä ei aivan riittänyt läpimenoon.

Poutanen keräsi hyvän äänisaaliin myös viime eduskuntavaaleissa, joissa hän sai kaikkiaan 685 ääntä – enemmän kuin kokoomuksen ja vasemmistoliiton paikalliset kaupunginvaltuustossakin istuvat kansanedus-tajaehdokkaat, vieläpä tilanteessa, jossa Kuusamon perusääniä oli keräämässä kuusamolais-oululainen tohtori Matti Kyllönen, joka puolestaan sai peräti 2783 äänestäjän kannatuksen.

Kuusamossa ensi syksyn kuntavaaleihin lähdetään panostamaan aivan ennennäkemättömällä väellä ja voimalla. Vaalipäälliköksi valittu Kortesalmi aikoo keskittyä yhteisen kunnallisvaalikampanjan käymiseen lähes päätoimisesti. Ehdokkaita tullaan asettamaan moninkertaisesti viime kunnallisvaalien vain yhteen ehdokkaaseen nähden.

Kortesalmi aikoo käynnistää rehdin keskinäisen kamppailun erinomaisen yhteisen tuloksen saamiseksi kuntavaaleissa. Tähtäimessä on saavuttaa perussuomalaisille vähintäänkin kolmanneksi suurimman puolueen asema Kuusamossa sekä edustus kaupunginhallituksessa.

Vaaleissa päätavoitteena on murtaa vihdoinkin kepun vuosikausia jatkunut rappeuttava  ylivalta kaupungin hallinnossa ja muussa paikalliselämässä. Viimeisissä kaksissa vaaleissa kepun kokonaiskannatus oli enää hädin tuskin yli puolet, mutta siitä huolimatta puolue on kaapannut itselleen lähes täydellisen yksinvalta-aseman eri paikallisnäyttämöillä – aina MHY:tä ja yhteismetsää myöten.

Koko paikkakunnan näivettymiskehityksen perussyy on se, että kepun jäsenkirja on asetettu yleispätevyyspe-rusteeksi paikkoja täytettäessä – ammattitaidon, osaamisen ja pätevyyden sekä ansioiden kustannuksella.

Kuusamossa on myös lähdetty ylikansallisten ja ulkopaikkakuntalaisten liikemiesten kelkkaan, jolloin oman kaupungin kauppiassukujen monisukupolvinen yrittäjätyö on mitätöity. Tämä näkyy erityisesti ydinkeskustan liike-elämän kuihtumisena.

Perussuomalaisten kanta Kuusamon kehittämiseen on se, että kuntalaisten tarvitsemat peruspalvelut on ensiksi pystyttävä turvaamaan. Myös kaupungin kepu-koplattu ”elinkeinotoiminta” on saatava puhdistetuksi epäterveestä sukulais- ja puoluevelisuosinnasta. Yrittäjien kohtelu on saatava tasapuoliseksi.

Nyt on tekemisen meininki

Kuusamon Perussuomalaisten johtokunnassa toimivat Esko Törmänen, Krista Poutanen ja Joukamo Kortesalmi sekä Juha Poutanen. Kokouksessa nimettiin myös puolueen edustajat vaalilautakuntiin, joista keikautetaan nurin ensimmäinen kepun itsellensä rohmuama ylimääräinen penkkirivi.

Kaiken kaikkiaan Kuusamossa on nyt päällä sellainen tekemisen meininki perussuomalaisten keskuudessa, että sillä tulee tulosta aikaiseksi. Kokous päätti esittää paikallislehti Koillismaan Uutisille perussuomalaisten edustajan mukaan ottamista lehdessä olevalle ”Vallan tekstarit” -palstalle – ainakin vanhan vallan haastajana! Tämä ihan poliittisen tasapuolisuuden vuoksi ja perussuomalaisten kaksissa viime vaaleissa saamaan vaalimenestykseen vedoten.

Kansanedustaja Pentti Kettusen ja Pirkko Mattilan Kuusamon vierailu alkuvuodesta käynnisti Kuusamon Perussuomalaisten kuntavaalikampanjan. Seuraavana on vuorossa perussuomalaisten sallalaisen kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Hanna Mäntylän Kuusamon ja Taivalkosken tilaisuuskierros 25.2. Siihen tilaisuuteen saapuu Oulusta myös kuusamolaisjuuret omaava tohtori Matti Kyllönen sekä perussuomalaisten järjestösihteeri Juha Liukkonen.

Mikäli olet sitä mieltä, että muutoksen on tapahduttava kuusamolaisessa kunnalliselämässä, lähde mukaan lehtitilaajaksi, jäseneksi, vaalityöntekijäksi tai jopa kunnallisvaaliehdokkaaksi. Jokaista kynnelle kykenevää tarvitaan ja kaivataan! Ota yhteyttä:

Kuusamon Perussuomalaiset ry.
Esko Törmänen, 040-5653269
Krista Poutanen, 040-5871546
Joukamo Kortesalmi, 0400-216800Kuva: Anna-Maija RautiainenJulkaistu 23.02.2012 klo 07:00