ARTIKKELIT
Satakunnan Perussuomalaiset Naiset järjestäytyivät
Satakuntaan perustettiin uusi perussuomalainen alueyhdistys torstai-iltana 1.3.2012. Tunnelmallisen ja keskiaikahenkisen Ravintola Wanha Juhanan tiloihin oli kokoontunut naisia joka puolelta Satakuntaa perustamaan uutta yhdistystä, jolle onkin jo pitkään ollut tilausta.
 Kokousta johtamaan oli saapunut Etelä-Suomen järjestösihteeri ja Perussuomalaisten Naisten hallituksen jäsen Riikka Slunga-Poutsalo puoluetoimistolta.

- Sekä naisjärjestölle että puolueelle on tullut Satakunnasta paljon kyselyjä Satakunnasta maakunnallisen naisyhdistyksen perustamiseksi. Täällä on paljon aktiivista porukkaa, ja minun mielestäni siinä on perustetta tarpeeksi, Slunga-Poutsalo totesi.

Yhdistyksen nimeksi päätettiin antaa yksinkertaisesti Satakunnan Perussuomalaiset Naiset ry. Yhdistyksen toimintakausi on sääntöjen mukaisesti yksi kalenterivuosi.

Runsas osanotto

Perustajajäseniä kokoukseen oli saapunut paikalle kymmenen eri puolilta Satakuntaa, ja kaikille riitti luottamustehtäviä. Alueyhdistyksen hallitukseen valittiin neljä varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä.

Ensimmäisellä toimikaudella Satakunnan Perussuomalaisten Naisten puheenjohtajana toimii Laura Huhtasaari Porista. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Taina Virtanen Porista, toiseksi varapuheenjohtajaksi Taru Kankkonen Lavialta. Sihteerinä toimii Sari Toroska Luvialta.

Hallituksen jäseniksi valittiin Mia-Eveliina Ullvén-Klinga Raumalta (varalla Vappu Laukkanen Raumalta), Maarit Markkula Köyliöstä (varalla Sari Toroska), Taina Virtanen Porista (varalla Raili Arola Porista) ja Taru Kankkonen Lavialta (varalla Anita Koivu Raumalta. Toiminnantarkastajaksi valittiin Tuula Kaituri Porista ja varatoiminnantarkastajaksi Arja Teeri Porista.

Täysillä listoilla vaaleihin

Kokouksessa vahvistettiin myös kannatus- ja jäsenmaksun suuruudeksi nolla euroa. Yhdistyksen talousarviosta keskusteltiin ja päätettiin anoa kattojärjestöltä avustusta toiminnan käynnistämiseen kaksituhatta euroa.

Satakunnan Perussuomalaiset Naiset tavoittelevat täysiä listoja kunnallisvaaleihin. Joka kuntaan pyritään saamaan vähintään yksi perussuomalainen naisvaltuutettu.

Kaiken kaikkiaan kokous oli onnistunut ja sujui mukavissa tunnelmissa. Kuten presidentinvaalitkin jo osoittivat, kuuluu Satakunta epäämättömästi Perussuomalaisten vahvimpiin tukialueisiin ja uusien yhdistysten perustaminen alueella ennakoi menestyksellisiä kuntavaaleja.


Teksti ja kuvat: Mika Männistö


Julkaistu 14.03.2012 klo 07:00