ARTIKKELIT
Kovien arvojen yhteiskunta
Suomesta on tullut kyynärpäätaktiikkamaa jossa eliitin ylimielisyys on silmiinpistävää ja sama asenne on levinnyt koko yhteiskuntaan. Hyväosaiset kokevat, että heillä on oikeus hyvään elämään, mutta sitä vastoin köyhän huonompiosaisen karu elämä ja kammottava vanhuus katsotaan ikään kuin itsestäänselvyydeksi, sekä itse aiheutetuksi. Empatiakyky heikompia kohtaan on kadonnut.
Kovia arvoja kannattava yhteiskuntamme kasvattaa piittaamattomia, narsistisen tunnekylmyyden omaavia ihmisiä. Eriarvoisuus on valloillaan ja kovasydämisyys näkyy yhteiskunnassamme. Perheenjäseniä myöten vieraannumme toisistamme, monien lapsien joutuessa heitteille ja vanhuksien jäädessä vaille kunnollista hoitoa.

Eriarvoisuus johtaa viidakon lakiin

Kykyjen yhteiskunnassa kaikesta on tehty kauppatavaraa. Kasvatamme huippujohtajia ja huippuprofessoreita, joita huipputoimittajat mediassa nostavat esiin ja joiden mielipiteitä esitellään ainoana oikeana. Myös akateemisen arvomaailman omaavat opettajat voivat ruokkia samaa ilmiötä ja kastittavat oppilaitaan huippuihin ja pudokkaisiin.

Hyvinvointivaltiota kylläkin puolustellaan puheissa, mutta talousarvio puhuu toista kieltä. Tuloerojen tarkoituksellinen kasvattaminen ja rikkaita suosiva talouspolitiikka voivat johtaa siihen, että jossain vaiheessa vallalle saattaa nousta viidakon laki. Yhteiskuntaan pettyneet ihmiset voivat alkaa etsiä hyvitystä lain nurjalta puolelta ja varakkaat joutuvat vartioimaan omaisuuttaan ympärivuorokautisesti.

Ilmasto muuttuu, ilmapiiriäkin voidaan muuttaa

Suomalaisessa ilmapiirissä on paljon parantamisen varaa. Minäkeskeisyydestä täytyisi välttämättä siirtyä yhteisöllisempään ja vastuuta ottavampaan suuntaan. Valtaosa väestöstä haluaisikin kehittää sosiaaliturvaamme niin, että se takaisi kohtuullisen toimeentulon kaikille ja silloin voitaisiin pelastaa laajasti kansalaisten hyvinvointi.

Perussuomalaiset kantaa huolta vähäväkisen kansanosan huonosta asemasta ja jo perussuomalainen aatemaailma edellyttää, että yhteiskuntamme jäsenillä tulee olla oikeus ihmisarvoiseen elämään.

Inhimillisyys, oikeudenmukaisuus ja sosiaalinen tasa-arvo kaipaavat puolustajia. Perussuomalaista aatetta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.


Ossi Sandvik
puoluesihteeriJulkaistu 16.03.2012 klo 07:00