ARTIKKELIT
Upseerit Perussuomalaisten linjoilla
Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona 14.3. laajasta ja kattavasta kyselytutkimuksesta, jonka lehti teki yhdessä Upseeriliiton kanssa. Tulokset paljastavat, että upseerit ovat Perussuomalaisten kanssa samoilla puolustuspoliittisilla linjoilla.
Enemmistö upseereista (peräti 71 %) jakaa Perussuomalaisten huolen siitä, että hallituksen suunnitteleman puolustusvoimauudistuksen ja rajujen leikkausten jälkeen Puolustusvoimat ei enää kykene puolustamaan koko maata. Tulokset ovat muutenkin hätkähdyttäviä: kyselyyn vastanneista upseereista 88 prosenttia on sitä mieltä, että Puolustusvoimien sodan ajan suorituskyky heikkenee seuraavien neljän vuoden aikana. Samalla vain 17 prosenttia vastanneista katsoo Suomen poliittisen johdon toimineen onnistuneesti.

Perussuomalaiset ja upseerit ovat yhtä mieltä myös siitä, että turvallisuudesta huolehtiminen on jokaisen valtion ensimmäinen tehtävä. Maamme poliittinen johto on epäonnistunut työssään, kun se on halukas tinkimään sekä ulkoisesta että sisäisestä turvallisuudesta.

Perussuomalaiset eivät vastusta Puolustusvoimien uudistamista sinällään, mutta puolustusvoimauudistus hallituksen päättämässä muodossa on pelkkä leikkausohjelma, joka asettaa vakavasti kyseenalaiseksi yleiseen asevelvollisuuteen ja alueelliseen puolustukseen perustuvan maanpuolustusratkaisumme.


Puolustusvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet

Jussi Niinistö
Pentti Oinonen
Ismo Soukola


Julkaistu 18.03.2012 klo 07:00