ARTIKKELIT
Kentällä kuhisee
Elämme merkittävää vaalivuotta puolueessamme. Presidentinvaalit ovat jo käyty, kunnallisvaalit tulossa syksyllä. Olin useammassa Timo Soinin vaalitapahtumassa mukana ennen presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta. Lohjalle oli kokoontunut yli 350 henkilöä osoittamaan tukea Timolle. Moni tuttu äänestäjä vinkkasi silmää ja useampi soittikin ennen äänestyspäivää.

Äänestäjien keskuudessa kuuluu hyrinää siitä, että syksyllä sitten näytetään miten tämä maa pistetään uuteen järjestykseen, presidentinvaalit olivat vain se pakollinen paha. Äänestäjät antoivat palautetta siitä, että mukana ollaan, vaikkei Soinia äänestetäkään. Syksyn vaaleissa muhii JYTKY 2.

Syksyn vaalit eivät kuitenkaan tuota tyydyttävää tulosta, jos jäämme odottamaan niitä kannatuksen siivittämänä itsestäänselvyytenä. Juuri nyt on oikea aika terästää oman paikallisyhdistyksen toimintaa. Onhan ehdokassuostumuslomakkeiden kerääminen päässyt vauhtiin omassa yhdistyksessäsi? Kevään mittaan yhdistyksen kannattaa myös käydä jokainen ehdokas huolella läpi. Äänestäjämme ansaitsevat sellaiset ehdokaslistat, jotka eivät tuota ikäviä yllätyksiä. Listan, josta löytyy jokaiselle oma ehdokas.

Äänestäjille on myös tärkeää, että omalla paikkakunnalla perustyötä tekevät kunnanvaltuustot ja lautakunnat saavat Perussuomalaisen värin ja kuntalaisten ääni pääsee kuuluville päätöksenteossa. Tämä on tae sille, että puolueemme menestys ei jää yhden jytkyn varaan, vaan vahvistamme asemamme poliittisessa päätöksenteossa maassamme.

Oman paikallisyhdistyksen tulisi miettiä, mistä ne oman alueen äänet tulevat. Miten Perussuomalainen politiikka voidaan jalkauttaa parhaiten niille omille äänestäjille? Mitkä ovat Sinun alueen kuntalaisille tärkeät teemat? Tarvitseeko naapuriyhdistys apua tilaisuuksien järjestämisessä? Puolueen järjestösihteerit ovat apunasi, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Kysymys on kuntavaaleista, nämä ovat Sinun vaalisi. 18. syyskuuta on ehdokaslistojen jättöpäivä. Siihen ei ole muuten kuin puoli vuotta aikaa.


Riikka Slunga-Poutsalo
järjestösihteeri
Perussuomalaiset

Julkaistu 24.03.2012 klo 07:00