ARTIKKELIT
Vaalilaukka ja maalilaukka
Hallitusvaljakko on nostettu laukkaan. Valjakossa on kuusi täysin erilaista hevosta. Ohjaksista vetelevät kaikki kyydissä olijat kukin omaan suuntaansa. Osa käyttää piiskaa vauhdin lisäämiseksi. Minne kiirehditään ja miksi, se ei kyytiläisiä kiinnosta. Tieto ei ole tarpeellinen eikä sillä ei ole merkitystä.
Kun Pääohjastaja pitää kiirettä, eivät muut mukana roikkuvat, vauhdin ja näennäisen ohjastusvastuun sokaisemina ymmärrä, että Pääohjastajan villiintyneessä valjakossa ei kellekään anneta aitoa mahdollisuutta toimia. Paljon kehutut Kokoomuksen Korvat eivät enää kuuntele, tilalle on tullut sanelu, tyly käskyttäminen ja piittaamattomuus. Alle vuosi on kulunut sixpack-hevosten valjastamisesta ja valjakko on todella laukkautettu vaahtokylkiseksi. Kestävätkö rahkeet, uhkana on pikainen väsähtäminen tai maalilaukka välimaalissa, syksyn kuntavaaleissa?

Pyrky valtaan on suuri, niinpä heikkoakin otetta vallan ohjaksista puolustetaan vimmatusti. Sen tietää Pääohjastaja Kokoomus-hevosineen. Apuohjastajat eivät vauhtisokeassa vallanhimossa muista kuinka käy Kokoomushevosen parina. Kokoomus ottaa kyllä kuormaa innokkaasti, mutta vastamäen kohdatessaan se luiskahtaa längistään ja valjaistaan sysäten kivireen vetovastuun kumppaneilleen. Vieläköhän apuhevosen ja -ohjastajan rooli kiinnostaa loppusyksystä?

Vetäkää vain, apuohjastajat ja -hevoset, kokoomuksen kivirekeä syksyyn saakka. Meille Perus-Suomenhevosille ohjastajineen tämä sopii hyvin. Emme tule kuitenkaan seisomaan kivirekenne jalaksilla vaan osoitamme omien näkemyksiemme voiman, ajatuksillamme on kansan kannatus.

Perussuomalaisten ajatukset ja ideat ovat kelvanneet myös muille. Niinpä Paavo Väyrynenkin pörhenteli innoissaan ”lainahöyhenissä” (lainaus Timo Soinilta), eikä malttanut lopettaa. Tämä näyttää johtavan Keskustan kukkotappeluun, jossa lainahöyhenten sulkasadon alta paljastuu asioiden todellinen tila; takinkäännöt ja cityistyminen eivät vakuuta kun Keskusta on unohtanut yhteyden äänestäjiin ja katkaissut juurensa.

Me perussuomalaiset johtavana oppositiopuolueena pidämme oman ravimme tasaisena ja rivimme suorina. Nyt keskitymme rakentamaan monipuolisen ehdokasasettelun. Me haluamme rakentaa koko maata. Tule mukaan ehdokkaaksi tai taustavaikuttajaksi. Työsi tulos on puolen vuoden päästä luettavissa kuntien valtuustojen kokoonpanoista. Takaan, että tulosta kehtaa katsella.


Jukka Kotimäki
Järjestösihteeri


Julkaistu 13.04.2012 klo 07:00