ARTIKKELIT
”Kasapanokset kärkeen”
Lähestyviä MM-jääkiekon kotikisoja lainatakseen on valtakunnan politiikassa lähiaikoina tullut ”syöttöä lapaan” mm. hallituksen puolustusvoimauudistuksen merkeissä. Siitä tehty välikysymys oli siniviivalaukaus ”ylämummoon”.

Myös päivä päivältä lähestyvät todella tärkeät syksyn kunnallisvaalit, joiden ehdokasasetteluun on aikaa jäljellä neljä kuukautta. Niin moneen kertaan sanottua, mutta avain kunnallisvaaleissa menestymiselle on ehdokkaiden riittävä hankinta niin määrällisesti kuin laadullisesti jokaiseen kuntaan omilla ehdokaslistoilla. Vaikka aikaa toisaalta on vielä kuukausia, niin nyt viimeistään tulee olla liikkeellä, koska hyvät ehdokasvaihtoehdot ovat myös muiden kiikarissa ja kesäaika ei ole tehokkainta ehdokashakuaikaa.

Paikallisyhdistyksien ja piirien kevätkokouksista uusien sääntöjen puitteissa on pidetty jo valtaosa, sillä takaraja niiden pitämiselle on huhtikuun loppuun mennessä. Samoin ensimmäisiä puoluetoimiston- ja piirien koulutusviikonloppuja on pidetty ja sovittu pidettäviksi. Myös osassa piirejä on laadittu tapahtumakalenterit osallistumalla eri puolelle piiriä mm. perinteisiin kevätmarkkinoihin ja kesätapahtumiin, jotka ovat hyviä paikkoja jäsen- ja ehdokashankintaan sekä näkyvää esilläoloa.

Valtakunnallinen kunnallisvaaliohjelma on työn alla. Pohjalla on hyvä voimassa oleva viime vaalien ohjelma. Syksyn vaalien valtakunnallisen ohjelman oikea-aikainen julkituominen starttaa loppukiriin maksimaalisen kunnallisvaalituloksen metsästykselle.

Kunnissa missä tänä päivänä on vahva perussuomalaisten kunnallispoliittinen asema, on myös jäsenhankinta ja ehdokasasetelma syksyn vaaleihin tällä hetkellä pitkällä. Viime kunnallisvaalien lopputuloksena löytyy myös kuntia, jotka ovat alueensa ja seutukuntansa keskuskuntia joissa ei ole tällä hetkellä valtuutettua, saati ollut ehdokkaitakaan. Lähdemme siis hyvin erilaisista lähtötilanteista liikkeelle, mutta yhteiseksi tavoitteeksi voidaan asettaa, että jokaisessa kunnassa on perussuomalaisia ehdokkaita äänestettävänä ja vaalien lopputuloksena jokaisesta kunnasta löytyy vähintään yksi valtuutettu, saavuttaen yhteismääräksi tuhat valtuutettua.

Paras markkinointieuro ja käyntikortti olet perussuomalainen sinä itse. Jääkiekossa voittaa kun tekee enemmän maaleja kuin vastustaja, mutta politiikassa menestyäkseen tulee oma pää pitää puhtaana!


Juha Liukkonen
järjestösihteeri

Julkaistu 25.04.2012 klo 07:00