ARTIKKELIT
Pirkanmaalla pureuduttiin verotukseen
Vaikka Tampereella mitattiin sunnuntaina 22.4. kevään lämpöennätykset ja aurinko houkutteli ulkoilemaan, Pirkanmaan Perussuomalaisten kevätkokouksessa Vanhalla Kirjastotalolla saatiin antaa läsnäolo- ja puheoikeus ennätyksellisen suurelle joukolle jäseniä.
Puheenjohtaja Mikko Nurmo sai kokouksen aluksi onnittelut raikuvien aplodien kera paikastaan uutena puoluehallituksen jäsenenä. Nurmolla oli piirinsä keskuudessa yksimielinen tuki ehdokkaana, ja Pirkanmaa kiittää lämpimästi puoluevaltuustoa hyvästä valinnasta.

Järjestösihteeri Jukka Kotimäki vieraili kokouksessa ja kertoi puolueen tavoitteista ja ehdokasasettelusta kunnallisvaalien suhteen. Valtakunnallisesti tavoitellaan pronssitilaa, Pirkanmaalla tilanne on paikallisesti parempikin. Tavoite saada Perussuomalainen lista jokaiseen kuntaan on Pirkanmaalla jo saavutettu. Jokaiseen kuntaan on tulossa ehdokkaita ja kaikissa pirkanmaalaisissa kunnissa on jo nyt enemmän halukkaita kuin viime vaaleissa oli ehdokkaita. Uudet ehdokkaaksi haluavat on syytä haastatella mahdollisuuksien mukaan. Ehdokasasettelussa, kuten muissakin asioissa piiri valvoo, opastaa ja auttaa. Ehdokaskoulutusta on luvassa toukokuussa, kun markkinoinnin ammattilainen Timo Rope ja varatuomari Lasse Lehtinen tulevat opastamaan kampanjasuunnittelussa sekä sääntö- ja rahoitusasioissa.

Verotus puhutti aktiivista yleisöä

Heti kevätkokoukseen perään oli järjestetty yleisötilaisuus, jossa olivat tavattavissa kansanedustajat Lea Mäkipää Kihniöltä ja Martti Mölsä Punkalaitumelta. Väkeä saatiin sali lähes täyteen ja keskustelua riitti niin paljon, että kaksituntinen tuntui liian lyhyeltä. Puhutuimmiksi aiheiksi nousivat verotus ja eriarvoistuminen.

Martti Mölsä muistutti, miten vielä ennen vaaleja vasemmistopuolueet vastustivat tasaverojen korottamista. Kuitenkin hallitus korottaa kaikkia arvonlisäverokantoja, vaikka ainakin elintarvikkeet ja lääkkeet olisi pitänyt jättää korottamatta. Yhteiskunnan eriarvoistuessa pahoinvointi, syrjäytyminen ja huostaanotot lisääntyvät. Samaan aikaan Suomessa jaetaan n. 2 miljardia euroa verovapaata osinkotuloa suurituloisille. Kuntien määrärahojen leikkauksista kärsivät eniten pienituloiset, jotka kuntien palveluja tarvitsevat. Mölsä kiitteli hallitusta kuitenkin Perussuomalaisten varjobudjetista poimituista solidaarisuusverosta, t&k –verotuesta, poistojen korottamisesta ja lisäpanostuksista nuorisotyöttömyyden torjuntaan. Positiivista on myös päätös jakaa RAY:n varoja veteraaneille ensi vuonna 98,3 miljoonaa euroa. Siitä tuli kiitosta yleisön joukostakin.

Kokouksessa tärkeiden aiheiden kirjo

Lea Mäkipää puhui veroasioiden lisäksi omaishoidon tärkeydestä ja sen kohtuuttoman pienistä korvauksista. Omaishoitajan työ on ympärivuorokautista ja omaishoidon tuki hoidettavan kunnosta riippuen 370-750 euroa kuukaudessa, kun laitoshoito maksaa kymmenkertaisesti. Pirkanmaan liikennehankkeissa pitää keskittyä perusväylästön parantamiseen ja kunnossapitoon ja luopua kansantaloudellisesti perustelemattomasta rantaväylän tunnelihankkeesta. Mäkipää toi esille rötösherrojen touhut ja puolustusvoimien alasajon, joita Perussuomalaiset eivät tule hyväksymään. Huolestuttavaa on myös mielenterveysongelmien vuoksi työkyvyttömyyseläkkeelle jääneiden määrä.

Yleisö kommentoi aktiivisesti ja esitti kiinnostavia kysymyksiä mm. rintamamieseläkkeistä ja lähdeverosta. Jonkin verran keskusteltiin myös Perussuomalaisten saamasta negatiivisesta julkisuudesta ja pääosin yleisö oli sitä mieltä, että puolue ei ole ansainnut medialta sellaista eriarvoista kohtelua. Kansalaiset tuntuvat tietävän, että Perussuomalaiset tekevät hyvää työtä valiokunnissa ja nostavat esille tärkeitä asioita eduskunnassa.

Samanlaisia tilaisuuksia toivottiin järjestettävän jatkossakin ja toive on otettu huomioon, Perussuomalaiset eivät unohda ihmisiä vaalien välilläkään.


Teksti:
Terhi Kiemunki
Pirkanmaan Perussuomalaisten sihteeri

Kuva:
Lassi Kaleva

Julkaistu 29.05.2012 klo 07:00