ARTIKKELIT
Vaihtoehto
Pienen maaseutukylän kaupassa on tarjolla yllättävän paljon! Eräässä pienessä kaupassa on aina saanut hyvää palvelua ja sosiaalinen kanssakäyminen on ollut osa kaupassa asiointia. Lapset ovat aina olleet tervetulleita kauppaan ja osittain on autettu lasten kasvatuksessakin. Kauppiaat ovat aina olleet aktiivisesti järjestämässä erilaisia tapahtumia kylälle muiden kyläläisten kanssa hyvässä yhteistyössä samaa köyttä vetäen. Onko tämä kannattavaa? Taloudellisesti ei, mutta mitä se on sitten tuottanut? Voiko kaikkea mitata rahassa? Onneksemme on olemassa vielä ihmisiä, jotka jaksavat pitää pintansa ja yrittää inhimillisiä arvoja kunnioittaen. Kauppiaat ovat yksinkertaisesti olleet osaltaan luomassa tasapainoista kylää, jonka elämänarvot ovat kohdallaan. Minusta ainakin on kasvanut rehti perussuomalainen mies. Kiitos!

Pienten tarpeita ei kuulla

Saako nykyajan supermarketeissa vastaavaa tulosta? Taloudellisesti varmasti saavutetaan aivan erilainen tulos, kuitenkin jotain merkittävää puuttuu. Hymyä kyllä riittää, samoin kuin Pekingin Olympialaisissa. Taustalla olevissa inhimillisissä arvoissa on vain jotakin vikaa…
Suurissa yksiköissä ei vain pysty kuulemaan pienen ihmisen tarpeita. Suuret kaupat ja yritykset kasvavat ja syövät pienyrittäjät pois markkinoilta. Lähipalvelujen kadotessa asiointimatkat kasvavat ja mahdollisesti suuryritysten halvemmat hinnat muuttuvat kalliimmiksi polttoaineiden korkean hinnan vuoksi. Muodostuneet säästöt katoavat myös työttömyys- ja muiden sosiaalimenojen kasvuun.
Kyseisestä Viasveden lähikaupasta sai samat palvelut kuin suuremmistakin yksiköistä. Jos jotakin tuotetta ei ole ollut välittömästi saatavilla on sitä tilattu. Perustuotteita on aina ollut saatavilla. Palvelu ja asiakkaan kuuleminen ovat pienyrityksissä huipussaan. Asiakas on ihminen, jolla on inhimilliset tarpeet, ei pelkkä rahaa tuova asiakas.

Soinin miehet

Porin Perussuomalaiset ry on juuri perustettu Perussuomalaisten paikallisosasto (tai Soinin miesten, kuten meitä Mahdollisuuksien tori -tapahtumassa osuvasti kutsuttiin). Porissa on selvä sosiaalinen tilaus perussuomalaiselle rehdille politiikalle. Perussuomalaiset puolustavat pienen ihmisen etuja suuressa ja ahneessa maailmassa.
Porin osaston ollessa vielä varsin nuori on jäsenistömme kohtalaisen pieni suhteessa kannatuslukuihin. Etsimme joukkoomme aktiivisia ihmisiä, joiden elämänarvot ovat kohdallaan. Ota yhteyttä ja viedään Poria inhimillisempään suuntaan.

Porin Perussuomalaiset ry
Puheenjohtaja Ari Jalonen

Julkaistu 24.09.2008 klo 07:35
Kirjoittaja: Ari Jalonen