ARTIKKELIT
Järjettömien tuuliviirien budjetti
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Oinosen kannanotto hallituksen budjettiesitykseen: Hallituksen budjettiesitys ja sen sisältämät monet kummallisuudet osoittavat, ettei istuvalla porvarihallituksella ole hajuakaan siitä, mitä sen pitäisi tehdä.

Vaalirahasotkujen lamaannuttamana Vanhasen hallitus päätyikin käytännössä sellaisiin ratkaisuihin, jotka eivät edistä maamme työttömien ja vähävaraisten asemaa tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Heidät on jätetty oman onnensa nojaan, parhaita porvariperinteitä noudattaen. Missä ovat hallituksen toimet köyhien perheiden jaloilleen nostamiseksi? Miten Matti Vanhasen hallitus aikoo olla välittävä ja kannustava myös heille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat? Tällä budjetilla ei mitenkään.
  Hallituksen päätös ensin leikata ruoan arvonlisäveroa 12 prosenttiin ja heti kohta nostaa se 13 prosenttiin on järjetöntä poukkoilua. Hallitus ilmeisesti arveli, että panemalla kauppojen henkilökunnan laputtamaan myyntitavarat kahteen kertaan vuoden aikana luodaan uusia työpaikkoja. Väärin. Päätös synnyttää pelkästään lisäkuluja maamme kymmenille tuhansille laman kourissa taisteleville yrittäjille. Keskustasta tulikin tässä, ja monissa muissakin asioissa, jälleen kerran pelkkä puudeli kokoomuksen sylissä.
  Uusi untuvikko-työministeri Anni Sinnemäki jäi hallituksen sisäisissä neuvotteluissa jalkoihin. Hallituksen työllisyyspaketin synnyttämä uusien työpaikkojen määrä on pelkkä murunen todelliseen tarpeeseen nähden. Päätöksien myötä saavutettava käytännön hyöty on yhtä kuin nolla. Aivan kuten on koko hallituskin.

Julkaistu 23.09.2009 klo 07:37
Kirjoittaja: Pentti Oinonen