ARTIKKELIT
Eduskunnassa vieraita Kainuusta
Ryhmä Kainuun perussuomalaisia vieraili eduskunnassa perjantaina 18.9. Kainuulaisten matkaan kuului yhtenä osana Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tapaaminen. Kolmenkymmenen perussuomalaisen joukko sai kansanedustajilta kattavan esittelyn eduskuntatyöstä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi samalla työstään eduskunnassa. Vistbackan työviikko eduskunnassa alkaa tiistaiaamuisin noin kello kahdeksalta, ja työpäivät päättyvät vasta iltauutisten aikaan. 22 vuoden kokemuksella Vistbacka pitää valiokunnissa tehtävää työtä tärkeänä. Hänen mukaansa salityöskentely on lähinnä julkista sanaa varten, todelliset päätökset tehdään valiokunnissa.
  Pirkko Ruohonen-Lerner nosti esille kansanedustajille tulevan paperimäärän. Asiakirjoja tulee metrikaupalla, ja byrokratia talossa on valtaisaa. Työtään kansanedustajana hän pitää silti mielenkiintoisena ja haastavana.

”Olemme kansan asialla”

Pentti Oinonen kertoi oman aikansa menevän aamupäivisin valiokunnissa ja iltapäivisin salityöskentelyssä. Puolueen eduskuntaryhmän henkeä hän piti hyvänä.
  - Olemme Perussuomalaisten äänitorvi, olemme kansan asialla, ottakaa meihin yhteyttä, Oinonen kehoitti.
  Pertti Virtanen kertoi, että alkujaan hänen ei pitänyt lähteä mukaan politiikkaan lainkaan, mutta tähän mennessä hän on pitänyt jo yli kaksisataa puhetta eduskunnassa.
  - Tänään suomalaiset ovat hukassa enemmän kuin koskaan. Olen oikeassa porukassa (tarkoittaen Perussuomalaisia), totesi Virtanen omaan tuttuun tyyliinsä.
  Perussuomalaisten Uudenmaan piirin uusi kansanedustaja Pietari Jääskeläinen oli joutunut pienelle sairaslomalle, eikä täten päässyt tervehtimään kainuulaisten ryhmää. Jääskeläinen nousi Timo Soinin tilalle eduskuntaan, kun Soini siirtyi EU-parlamenttiin.
  Kainuun piirin puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Pentti Kettunen nosti omassa puheessaan esille pienten maatilojen kohtalon. Horsma kasvaa pientilojen pihamailla ja kylät ovat autioituneet. Kettunen totesi, että yhteiskunnassamme on tehty peruuttamaton vahinko pientilojen suhteen. Mistä löytyy raha ja osaaminen, jotta saisimme joskus nuo tilat uudelleen maataloustuotantoon, Kettunen kyseli. Nuoret ihmisethän eivät enää lähde tämäntapaisille tiloille töihin. Isoilla maataloustiloilla on näinä päivinä isot taloudelliset riskit, ja niitäkin kaatuu konkurssin syleilyyn aina silloin tällöin.
  Eduskuntaryhmän tavattuaan vieraat kiittelivät ja lähtivät iloisin mielin jatkamaan matkaansa. Seuraavan yön he viettivät Lahdessa ennen kotiinpaluutaan Kainuuseen.

Teksti ja kuvat:
Harri Lindell

Julkaistu 16.10.2009 klo 09:20