ARTIKKELIT
Kestääkö pää?
Jokin aika sitten mm. puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala esitti julkisuudessa arvion, että Perussuomalaisilla olisi mahdollisuus seuraavissa eduskuntavaaleissa jopa 18 kansanedustajan paikkaan. Paikkamäärä olisi sikäli historiallinen, että se olisi sama määrä kuin SMP:n aikanaan saavuttama ”roknoosi” vaalivoitto.

Arvio paikkamäärästä on realistinen. Ainoa, joka siinä asiassa voi pahiten sössiä, on me itse, puolueen jäsenet. Kestääkö pää nopean nousun?

Valitettavia merkkejä on joissakin piireissä ilmassa, ettei ”pää kestäisi”. Kaikenlainen salaseuraisuus, eripuraisuus, yhteistyöhaluttomuus, ne ovat asioita joita ei pidä esiintyä. Piireissä pitää löytää yhteiset sävelet miten vaalit hoidetaan. Käydään reilu ja avoin kilpailu ehdokaspaikoista, ja sen jälkeen kaikki yhdessä toimivat koko piirin ja puolueen parhaaksi. Todennäköistä on, että seuraavien vaalien ehdokaspaikoille tulee tungosta.

Timo Soini, vaikka onkin Suomen parhaaksi rankattu puoluejohtaja, ei tuo yhtään ääntä muihin vaalipiireihin kuin omaansa. Kaikkien muiden piirien äänet ovat niiden omien ehdokkaiden ja vaalitoimijoiden vastuulla.

Me olemme lupautuneet tekemään työtä puolueen, sen kannattajien ja äänestäjien hyväksi. Siinä ei ole tilaa omahyväiselle ja itsekeskeiselle omanhyvän tavoittelulle. Tämä edellyttää myöskin täyden tuen antamista, niin puolueen, kuin piirinkin toimi- ja johtohenkilöille. Oman pesän likaajille ei tässä puolueessa ole varaa.

Tämä ei missään tapauksessa tarkoita sitä, etteikö uusia ajatuksia ja toimintamalleja sallittaisi. Päinvastoin, puoluetoiminta kaipaa jatkuvaa uudistamista ja kehittämistä. Yleensä on niin, että pahimmilta arvostelijoilta ei näitä uusia ajatuksia juuri tule! Se on vihoviimeistä ajattelua, että voitaisiin toimia samoin, kuin joskus kymmeniä vuosia sitten.

Kehitys kehittyy jatkuvasti, niin puoluetoimintakin ja toivottavasti me sen mukana.

Reijo Ojennus
puheenjohtaja
Pirkanmaan piiri

Julkaistu 11.11.2009 klo 08:00