ARTIKKELIT
Näyttelijän rooli lähtee sydämestä
Siikajokelainen kunnanvaltuutettu Martti Eskola on ammatiltaan CNC-koneistaja, mutta sydämeltään näyttelijä. Jo kouluaikoina hän oli se, joka valittiin kun tarvittiin näyttelijää tai laulajaa koulun juhliin. Harrastus ja intohimo kantoi aikuisiälle: Eskola on ollut mukana maankuulun Karinkannan nuorisoseuran toiminnassa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.
- Meillä on todella aktiivinen kahdensadan ihmisen kylä, jossa on todella hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Kun kaikilla on todella hauskaa, se innostaa olemaan mukana toiminnassa, Eskola sanoo.

Kahden päivän pikkujoulut

Karinkannan nuorisoseura järjestää muun muassa maankuulut kaksipäiväiset pikkujoulut. Karinkannan pikkujoulut alkoivat yksipäiväisenä tapahtumana, mutta suuren yleisömenestyksen vuoksi tapahtuma on järjestetty kaksipäiväisenä jo seitsemän vuoden ajan.

- Nyt alkaa vaikuttaa siltä, ettei sekään riitä. Talo on täynnä molempina päivinä ja viime vuonnakin osa ihmisistä katseli ikkunoista ulkopuolelta. Raahen talviteatteripäivillä helmikuussa oli väkeä Kemistä saakka, niin kuuluisa se on täällä Oulun seudulla.

Martti Eskolaa on pyydetty myös Pekka-teatterin kesäteatteriin Raahessa, jonne nuorisoseuralta on lähdössä kolme näyttelijää. Ilmasta rahaa –nimisessä näytelmässä on mukana yhteensä kymmenkunta näyttelijää, ja sinne odotetaan yhteensä viittätuhatta katsojaa. Ensi-ilta on kesäkuun 30. ja esityksiä 19, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

- Sinne kannattaa ottaa nenäliinoja mukaan, niin hauska näytelmä se jo pelkän käsikirjoituksen perusteella on.

Suomen paras puolue

Martti Eskola on myös perussuomalainen kunnanvaltuutettu Siikajoella. Hän oli mukana toiminnassa ja lautakunnissa jo 80-luvulla SMP:n aikaan. SMP:n jälkeen hän oli valtuustossa sitoutumattomana keskustan listoilla.

- Keskustan jäsenkirjaa minulla ei ole koskaan ollut. Siellä sitä oppi huomaamaan, että keskustan piireissä vain yksi tai kaksi vahvaa henkilöä johti koko showta, kun muut olivat hiljaa. Kun tuli eteen Siikajoen ja Ruukin kuntaliitos, jota minä vastustin, siinä vaiheessa sanoin että minä olen perussuomalainen tästä hetkestä lähtien, ja sitä päätöstä en ole katunut hetkeäkään.

Eskolan mukaan Perussuomalaisia parempaa puoluetta ei tällä hetkellä löydy koko maasta. Puolue ajaa kaikkien suomalaisten etuja luokasta riippumasta, ja puolueessa saa myös ajatella omilla aivoillaan. Perussuomalaisten kannatus on kovasti kasvanut myös Siikajoella ja esimerkiksi viime kunnallisvaaleissa saatiin suuri vaalivoitto, kun kaksi perussuomalaista pääsi valtuustoon.

Teksti: Mika Männistö

Julkaistu 17.04.2010 klo 09:14