ARTIKKELIT
Nuorteneduskunta.fi avattu
Eduskunta on avannut yläkouluikäisille nuorille suunnatun verkkopalvelun Nuorteneduskunta.fi. Sivusto on tarkoitettu yhteiskunnallisen opetuksen välineeksi kouluihin. Lisäksi se toimii Nuorten parlamentti -toiminnan kotisivuina ja tukee eduskunnan koululaisvierailuja. Palvelun nimi Nuorteneduskunta.fi on valikoitunut nuorten tarjoamista ja äänestämistä ehdotuksista.

NP 2010 iso

Nuorten parlamentti kokoontui perjantaina 16. huhtikuuta klo 12.00 eduskunnan täysistuntosalissa. Suullisella kyselytunnilla nuoret esittivät kysymyksiä heille tärkeistä aiheista hallituksen ministereille.
Kuva: Vesa Lindqvist/Eduskunta


Sivustolla on videoita muun muassa kansanedustajien arkityöstä, eduskunnan tehtävistä ja äänestämisen hyödyistä. Täysistuntosalin istumakartta tarjoaa graafisen näkymän nykyisen eduskunnan valtasuhteisiin sekä esittelee kansanedustajat. Lisäksi sivustolla voi tehdä oman vaalijulisteensa.

Sivustolla voi perehtyä eduskunnan historiaan ja seurata, miten esimerkiksi eläinsuojelu- ja liikennelainsäädäntö ovat vuosikymmenten kuluessa muuttuneet. Palvelusta löytyy myös Lainsäätäjät-peli, puolueiden twitterit, kansanedustajien blogeja, eduskuntasanasto ja linkkejä nuorten vaikuttamissivustoille.
Nuorteneduskunta.fi toimii myös nuorten parlamenttitoiminnan kotisivuina.

Noin sadassa Suomen koulussa toimivat parlamenttikerhot voivat perustaa omat alasivunsa, ladata materiaalia sekä verkostoitua.


www.nuorteneduskunta.fi

Julkaistu 23.04.2010 klo 11:17